Pripreme i utrke

Za tjedan dana me čeka prvi ovogodišnji trening kamp na kanarskom otoku Gran Canaria. Primarni razlozi puta su Suttonova predavanja, koja moram odslušati zbog trenerske cerfitikacije, te da me trener vidi i ispravi stvari koje misli da treba ispraviti. Obzirom da je zima ove godine zaboravila doći na Jadran i komplikacije oko organizacije puta ni ne ide mi se tamo samo zbog treninga. Otok inače ima umjerenu klimu pa je idealan za treninge. Prosječna dnevna temperatura zimi iznosi 20 stupnjeva, a ljeti 26 C. Međutim, ove godine to i nije puno toplije od naše obale.

Prva komplikacija je bila s letovima iz Splita, jer nisu imali mogućnost predaje prtljage. Primaju samo ručnu prtljagu, a bicikl mi je malo nezgodno spakirati u ruksak. Ako se eliminiraju ti letovi, ostaju samo oni s trajanjem preko 20 sati ili s cijenom preko 10,000 kuna. Međutim, našao sam relativno povoljan let iz Zagreba.

Nakon što sam riješio prijevoz prešao sam na rješavanje komplikacija sa smještajem. U ovom periodu je preko 90% smještajnih kapaciteta popunjeno, tako da nije bilo lako naći bilo što za razumnu cijenu. Snizio sam kriterije do te mjere da sam samo tražio da soba ima krevet i prozor. Čak sam razmatrao i sobu koja ima prozor u drugu sobu koja je otvorena prema vani. Srećom, netko me prestigao s rezervacijom, a ja sam kasnije našao opciju s normalnim prozorom, koja je bila i 30% jeftinija.

A sad da pređemo na utrke. Glavni cilj za ovu sezonu mi je kvalificirati se na Havaje i tamo napraviti solidan rezultat. U sezonu ću krenuti malo laganije sa kraćim i manje važnim utrkama. Prvi ironman bi trebao odraditi ili na Lanzarote-u krajem 5. mjeseca ili u Nici mjesec dana kasnije, a možda odradim i oba. Nakon toga planiram nastupiti na ITU svjetskom prvenstvu u dugom triatlonu u Danskoj, te na Embrunmanu. Između tih utrka ću vjerojatno ubaciti još neke kraće, ali još ne znam koje.

Malo više o planovima, a i o načinu kvalifikacije na Havaje možete pogledati u videu:

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s