Ironman Hawaii

Obično se po vremenu koje je prošlo između utrke i izvještaja da naslutiti koliko sam zadovoljan utrkom. Od ove je prošlo već 11 dana. Nisam htio zvučati previše negativno, pa sam odgađao izvještaj, ali čini se da u ovom slučaju vrijeme ne pomaže.

Svjestan sam da često imam visoka očekivanja. Ta visoka očekivanja su nešto što me motivira i gura naprijed. Kad u svijetu vrhunskog sporta postaneš zadovoljan pozicijom u kojoj se nalaziš u tom trenutku počinješ nazadovati. Dok ti stojiš u mjestu drugi idu naprijed.

Nisam očekivao da ću ove godine na Havajima ostvariti vrhunski rezultat, ali očekivao sam solidan nastup koji bi mi bio odskočna daska za nešto puno više u narednih par godina. Sa ove pozicije bi mi trebala neka jako dobra daska da odskočim tamo gdje želim biti. Gledano po zaostatku, na ovoj utrci sam bio lošiji nego na mojoj prvoj utrci na ovoj distanci u vrijeme dok sam još radio u firmi.

Havaji su jedna od utrka na kojima je plivanje vrlo bitno. Kažu da se na plivanju ne može dobiti utrka, ali se može izgubiti. Ja sam je ove godine izgubio u prvih 10 minuta. Startao sam dobro, počeo gubiti pozicije i u jednom trenutku sam se našao 5-10m iza grupe. Idući kilometar sam održavao tu razliku, ali ih nisam uspio uloviti i onda je zaostatak počeo rasti.

Na biciklu sam pustio Thomschke-a i Sanders-a jer sam procjenio da su krenuli prejako i od početka vozio svoj ritam. Nadao sam se da bi sa solidnom vožnjom mogao uloviti dosta ovih koji se preforsiraju na početku. Vati nisu bili loši, ali zaostatak je nastavio rasti. Na dozvoljenih 10-12m se ipak osjeti zavjetrina pa je teško uloviti grupe.

14570819_10154509972136963_9032395586558284143_o

Bilo je dosta manje “pucanja” nego sam očekivao tako da do kraja bicikla nisam puno popravio poziciju. U prosjeku sam imao 3,6 W/kg. Očekivao sam da ću imati bolji prosjek, ali očekivao sam da bi me i takav prosjek trebao dovesti u puno bolju poziciju od one u kojoj sam se našao. Do početka trčanja sam već shvatio da stojim lošije nego u najgorem scenariju kojeg sam očekivao. Otrčao sam solidno, ali bilo se teško motivirati za nešto više.

14560093_10154509977161963_2031573865314188405_o

Gledano sa svijetle strane barem sam stekao iskustvo koje će mi koristiti u narednim godinama. Da sam plivao na lanjskoj razini isplivao bi u grupi koja je plivala 52 minute ili u onoj od 54 minute i konačni rezultat bi vjerojatno bio dosta drugačiji. Cijelu sezonu ne plivam kao lani i sad je vrijeme da nađem uzrok i ispravim ga.

Planiram loviti kvalifikaciju i za iduću sezonu iako će ovaj put biti teže. Prošle godine sam u ovo vrijeme imao 1,600 bodova, a sad imam samo tristotinjak tako da će mi trebati dvije dobre utrke da ulovim kvalifikaciju. Motiva ne fali, htio bi se što prije vratiti u Konu i odraditi pravu utrku.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s