Embrunman

Drugo mjesto na Embrunmanu! Rezultat kojim bi do prošle godine bio oduševljen i koji će mi u budućnosti sigurno ostati u lijepom sjećanju. Međutim, trenutno sam i zadovoljan i malo razočaran jer mi je lanjska pobjeda još uvijek svježa u sjećanju. 

pred start
pred start

Nažalost i ovaj izvještaj s utrke počinjem s opisom još jednog ispodprosječnog plivanja. Ovaj put sam bio pun samopouzdanja jer sam u bazenu plivao bolje nego ikad, a čak mi se i tokom plivanja činilo da sve ide jako dobro. Sve je bilo super dok na početku bicikla nisam saznao da sam 5-6 minuta iza Cunname. Ne baš idealan početak dana.

Embrunman 2016 @TrimaxMagazine (27)

Vozio sam dosta dobro i polako popravljao plasman. Glavni uspon na Izoard sam odvozio malo brže nego lani. Imao sam prosjek od 307W za nešto manje od 51 minutu. Činilo mi se da vozim dosta jače nego lani, tako da tih 30-ak sekundi i nije neka ušteda. Lani sam u tim trenucima već bio u vodstvu i moguće da je zbog navale adrenalina intenzitet djelovao laganiji. Do vrha sam se probio na 3. mjesto iza Diemunsch-a i Cunname. Na usponu me uspio pratiti samo Gustavo Rodriguez, ali sam ga se riješio na nizbrdici. Imao sam malu krizu nakon spusta s Izoarda, ali pred kraj sam se ponovno počeo osjećati bolje pa sam na zadnjem usponu na Chalvet uspio malo smanjiti zaostatak.

Embrunman 2016 @TrimaxMagazine (91)

Na trčanje sam krenuo sa oko 8 minuta zaostatka za Diemunsch-om i 6 minuta za Cunnamom. Temperatura se podigla na preko 30 stupnjeva pa sam odlučio prvu polovici trčati malo rezerviranije i pokušati ubrzati kasnije. Još uvijek sam vjerovao da mogu do pobjede, premda sam znao da ću za to trebati trčanje na razini ili bolje od onoga u Nici. Osjećao sam se odlično do kraja prvog od tri kruga. Cunnama je u međuvremenu prešao u vodstvo i malo povećao prednost u odnosu na mene. To sam i očekivao, ali još sam vjerovao da ništa nije izgubljeno. Mislio sam da se možda preforsirao i ako počnem smanjivati zaostatak, možda popusti pod pritiskom.

Embrunman 2016 @TrimaxMagazine (125)

Ali onda sam upao u krizu i mozak se u par kilometara od razmišljanja o ubrzanju prešaltao u razmišljanje o tome hoću li uopće uspjeti završiti utrku. Diemunsch je prolazio kroz još goru krizu pa sam ga prestigao krajem drugog kruga. Shvatio sam da imam drugo mjesto u džepu i Cunnama nije izgledao kao da će popustiti, tako da do kraja nisam forsirao. Nisam se ni osjećao dobro, pa mislim da ne bi mogao puno ubrzati sve i da je trebalo.

Embrunman 2016 @TrimaxMagazine (157)

Sve u svemu zadovoljan sam drugim mjestom, ali nisam baš zadovoljan izvedbom. Mislim da sam lani odradio puno bolju utrku, ali što je tu je. Ne može se baš svaki put odraditi “utrku života”. Uostalom, prošle sam godine imao manje utrka u nogama i nešto više vremena za pripremu. Ne bi htio da ovo ispadne kao umanjivanje Cunnaminog uspjeha. On je ove godine bio puno spremniji nego lani i bilo bi ga teško dobiti i sa “utrkom života”.

rezultati

EMBRUNMAN@JACVAN-TRIMAXMAGAZINE-1074

 

Jedna misao o “Embrunman

  1. Rezultat je super, forma se čuva za Havaje a još će i pomoć drugog spola dobro doći 🙂 Glavu gore, samo naprijed!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s