Embrunman – najava

Trening kamp u St. Moritzu je uspješno završen. Zadovoljan sam i kvalitetom i kvantitetom treninga. Ozlijeda nije bilo i mislim da sam u vrlo dobroj formi.

Danas sam stigao u Embrun, gdje branim prošlogodišnji naslov. Jedino se u Francuskoj događa da utrke nisu vikendom. Embrunman je uvijek na Veliku Gospu (15.8.), a ove godine to znači da je utrka ponedjeljkom. Trkačka staza je u odnosu na prethodne godine blago izmjenjena. Trče se 3 manja kruga umjesto 2 veća. To znači da ćemo imati još jedan strmi uspon na trčanju, ali ispadaju 2 blaža uspona, tako da tek treba vidjeti hoće li ova promjena učiniti stazu bržom ili sporijom.

IMG_20160813_183107

Što se tiče konkurencije, dosta toga se promjenilo u odnosu na prošlu godinu. Na papiru je ovogodišnja startna lista nešto laganija. Zamora ne nastupa, del Corral ganja kvalifikaciju za Havaje i čuo sam da neće nastupiti ove godine. Od glavnih konkurenata ostaju Cunnama koji je bio treći lani, zatim Maik Twelsiek, te Croneborg. Ne znam je li još koje jače ime sakriveno pod višim startnim brojevima. Na startnoj listi je i aktualni rekorder staze, Herve Faure, ali on se nije previše natjecao u zadnje vrijeme i mislim da nije u formi u kojoj je bio kad je postavljao rekord.

Untitled

Kompletnu startnu listu možete naći na ovom linku.

Jedan od faktora koji će biti dosta drugačiji nego lani je vrijeme. Lani je bilo poprilično hladno uz povremenu slabu kišu, dok nas ove godine, po prognozi čeka sunčano vrijeme sa maksimalnom temperaturom od 29 stupnjeva. Meni odgovara hladnije vrijeme, ali mislim da mogu biti dobar i na vrućini. S druge strane, znam da recimo Cunnama i Croneborg preferiraju vrućinu. Sve u svemu neće biti lako obraniti titulu, ali dat ću sve od sebe da se po drugi put upišem na listu pobjednika.

Jedna misao o “Embrunman – najava

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s