Ocean Lava Montenegro

U nedjelju sam nastupio na Ocean Lava Montenegro utrci u Kotoru. Ocean Lava je relativno mlada serija utrka, a za sad imaju utrke u 9 Europskih zemalja. Ovo je bilo prvi put da se utrka organizira u Crnoj Gori.

Plivali smo dva kruga u bokokotorskom zaljevu, u neposrednoj blizini starog grada. Na tom dijelu se u more ulijevaju dvije rijeke pa je temeratura vode bila dovoljno niska da bude dozvoljeno plivanje u neoprenskim odijelima. Nije bilo puno natjecatelja, pa je plivanje prošlo skoro bez kontakta. Osjećao sam se dobro i plivao u vodećoj grupi sa Diklićem, Koceićem i Vabroušekom. Tempo je na momente djelovao prelagan, ali shvatio sam da mi je bolje plivati iza i čuvati energiju za ostatak dana.

Vabroušek me malo iznenadio plivanjem. Očekivao sam da će isplivati barem minutu-dvije iza nas. Nisam se odavno sretao s njim na utrkama, ali u prošlosti me znao pobjeđivati. Više puta je on mene dobio nego ja njega. Zbog toga nisam htio s njim doći na trčanje, pa sam od početka bicikla krenuo jako.

Staza je uglavnom ravna sa par kratkih uspona. Jedan od njih dolazi odmah na početku i nakon tog uspona samo je Koceić zadržao priključak. Na idućem usponu, 10-ak kilometara kasnije i Koceić je otpao, te sam ostao sam u vodstvu. Prvu priliku za procjenu vodstva sam imao na okretu nakon 27 kilometara. Koceić je imao zaostatak od oko 3 minute, a Vabroušek i Diklić su bili dodatnu minutu iza njega. Prednost je postupno rasla i do početka trčanja je već bila na oko 10 minuta.

Trčali smo dva kruga uz more kroz naselje Dobrotu, a cilj je bio na ulasku u stari grad. Postalo je dosta vruće pa je bilo dosta „pucanja“ u drugoj polovici polu-maratona. Imao sam dovoljno veliku prednost da rutinski odradim trčanje i mirno privedem utrku kraju. Drugi je ciljem prošao Vabroušek, a treći moj klupski kolega Dalibor Vujević.

Mislim da su se svi koji su nastupili zadovoljni vratili kućama. Vidjelo se da je u organizaciju uloženo puno truda i mislim da utrka ima svijetlu budućnost. Šteta što je ove godine izostao veći broj natjecatelja jer je utrka kasno najavljena. To će se, nadam se, već iduće godine promijeniti.

Jedna misao o “Ocean Lava Montenegro

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s