Chiemsee triathlon

Protekli vikend sam proveo na bavarskom moru i nastupio na petom izdanju Chiemsee triatlona. Prvi put sam bio tamo prije 2 godine, a nastupio bi i prošle godine da se nije preklopilo sa svjetskim prvenstvom u Švedskoj. Utrka je za međunarodne pojmove nešto manja sa oko 1000 natjecatelja, pa je atmosfera oko utrke opuštenija, ali organizacija je na visokom nivou.

Dani pred utrku su bili vrući, a jezero se unatoč veličini (dužina obale 64 km) brzo grije, tako da je bilo upitno da li će biti dozvoljeno plivanje u neoprenima. Međutim, u noći prije utrke su stigli pljuskovi i zahlađenje, a dan utrke je osvanuo uz laganu kišu i 14 stupnjeva u zraku. Voda se ohladila na nešto manje od 22C tako da se plivalo u neoprenima.

Mojom utrkom i jesam i nisam zadovoljan. Završio sam na 5. mjestu. Očekivao sam više, ali očekivao sam i da će mi 3 minute bolje vrijeme u odnosu na pretprošlu godinu biti dovoljno za viši plasman.

Plivanje je ovaj put prošlo relativno dobro. Isplivao sam između ostalih sa Liebeltom i sa oko 2 minute zaostatka za prvom grupom (Woyt je isplivao još 2 minute ispred te grupe). Obzirom na rezultate na treninzima, trebalo je biti bolje, ali barem je bilo bolje nego na zadnje 2 utrke. Bicikl sam završio sa prosjekom od 291W (303W normalized power), što bi na mojih 71 kg trebalo biti dobro, ali ipak sam izgubio ogromnih 8 minuta u odnosu na kasnijeg pobjednika, Austrijanca Stegera. Posljednju disciplinu sam odradio relativno dobro i bio sam samo 30 sekundi sporiji od najbržeg trkača. Nije loše, ali ni dovoljno dobro da bi značajnije popravio plasman.

Rezultati

Još se jednom pokazalo da mi half puno manje odgovara od dvostruko duže distance. Redovito se nađe meni nepoznatih imena iz olimpijskog triatlona koji me dobiju na polu distanci. Trening za olimpijski triatlon je efektivniji za half od treninga za duže distance. U zadnjih par godina je došlo i do specijalizacije i malo ih je ostalo koji su dobri na obje distance. Ipak teško mi se pomiriti s tim i htio bi biti bolji i na ovoj distanci, pitanje je samo da li bi to imalo negativan efekt na utrke koje su mi ipak prioritet.

Za par dana me čeka još jedna utrka, Ocean Lava Montenegro u Kotoru. Nakon toga putujem u Švicarsku gdje planiram provesti još jedno ljeto.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s