Ironman Južna Afrika – izvještaj

_MG_9024
foto: Christian Van Zyl (Trimax Magazine)

Utrka u Južnoj Africi mi je bila vjerojatno najlošija utrka u zadnjih 5 godina. Krenuo sam sa najlošijim plivanjem kojeg sam ikad imao, te iz vode izašao 12 minuta iza prvih i 7 minuta iza natjecatelja s kojima inače plivam. Stvari su nastavile istim tokom na biciklu. Osjećao sam da mi fali snage, zaostatak je dodatno rastao, pa sam na 90-om kilometru odlučio da ću završiti biciklistički segment za trening i nakon toga odustati.

_MG_8704
foto: Christian Van Zyl (Trimax Magazine)

Ovo nije bio običan loš dan, ovo je bilo 2 razine ispod “lošeg dana”. Kad imam loš dan plivam 2 minute sporije, a ne sedam. Mogu samo nagađati zašto je do ovoga došlo, ali mislim da znam vjerojatni razlog. Poklopilo se da sam u 3 tjedna nakon Guadeloupe-a imao jako puno obveza van treninga, a u isto vrijeme i puno treninga. Nisam se stizao oporaviti, na treninzima se nisam osjećao dobro, ali mislio sam da će sve biti u redu nakon par laganih dana pred utrku. Očito sam se prevario. Na Guadeloupe-u sam imao jedno od najboljih plivanja ikad, tako da ne vjerujem da nešto s treningom nije funkcioniralo. Jednostavno sam u utrku ušao premoren i osjećao sam se točno onako kako sam se osjećao u treninzima u prethodna 3 tjedna. Kao da mi fali 10-20% snage.

Ne volim odustajati, ali ovaj put je to bila jedina pametna opcija. Mogao sam završiti na možda 20-25 mjestu, ali od toga nemam puno koristi, jedino što bi mi trebalo još znatno više vremena za oporavak. Život ide dalje. Do kraja tjedna ću trenirati lagano, a onda krećem s pripremama za Nicu. Dobra stvar je da sam riješio obveze koje sam imao tako da ću sad moći opet neometano trenirati. Ovo mi nije prva loša utrka. I prije sam se vraćao jači poslije neuspjeha, a tako će biti i ovaj put.

2 misli o “Ironman Južna Afrika – izvještaj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s