Ironman Južna Afrika – najava

image

Polako se primiče prva veća utrka ove godine. Sutra nastupam na Ironman Afričkom prvenstvu u južnoafričkom gradu Port Elizabethu.

Utrka je jedna od pet kontinentalnih prvenstava, pa nudi više kvalifikacijskih bodova za Havaje, viši nagradni fond, te u skladu s tim, jaču konkurenciju. Ako bi vukli paralele između Ironmana i tenisa, ova utrka bi bila kao Grand Slam turnir.

image

Glavni cilj za sezonu je kvalifikacija za Havaje. Treba mi još oko 2,000 bodova, tako da bi s 5. mjestom ovdje praktički osigurao kvalifikaciju. Bez obzira na ishod utrke planiram nastupiti i na Ironmanu u Nici, ali svejedno bi želio skinuti pitanje kvalifikacije s dnevnog reda.

image

Biciklistička staza je zbog radova na cesti izmjenjena u odnosu na prošlu godinu i imati će manje uspona. Zadnjih nekoliko dana je bilo vjetrovito, ali prognostičari najavljuju smirivanje vjetra i podizanje temperature do 28-29C. Odgovaralo bi mi da ima više brda i/ili vjetra, ali što je tu je. Nije da volim vjetar, ali vjetar razbija grupe. Afsalt je izrazito hrapav tako da vremena vjerojatno neće biti pretjerano brza.
Start je u 6:30, a utrku se može uživo pratiti na ironman.com. Biti će video prijenos sa komentatorima.

2 misli o “Ironman Južna Afrika – najava

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s