Ocean Lava Montenegro – video

Protekli vikend sam proveo u Kotoru na snimanju promo spota za Ocean Lava Montenegro utrku koja će se održati 3. srpnja ove godine. Bilo mi je ovo prvi put da gledam profesionalnu snimateljsku ekipu u akciji. Prije nego sam došao nije mi bilo jasno zašto su u planu predviđena dva puna dana za snimanje uz opciju da se po potrebi iskoristi i treći dan. Sve to za jedan kraći video od 50 sekundi i jedan duži od 3 minute. Sad mi je jasno. Pazilo se na svaki detalj, a promjene lokacije i presvlačenje također oduzimaju jako puno vremena. Da prije snimanja nije napravljen detaljan plan gdje će se i što snimati, moglo je ovo trajati dosta duže.DJZ_6453

Sama utrka je dio Ocean Lava serije utrka, te će se održati 3. srpnja u Kotoru. Plivanje će se održati u Kotorskom zaljevu u neposrednoj blizini starog grada. Temperatura vode se i sada kretala oko 16-17 stupnjeva, a do srpnja se sigurno neće spuštati :). Zaljev garantira mirno more, a morske struje su zanemarive.

DJZ_6606

Bicikl se vozi Jadranskom magistralom. Staza je ravna ili blago valovita, a priroda predivna. Vozi se kroz UNESCO-vo zaštićeno područje, s jedne strane je more iz kojeg se uzdižu strme planine.

DJZ_6736

 

 

Trče se 2 kruga od starog grada kroz Dobrotu. Cijela staza je uz more, te je potpuno ravna, a prolazi pored mnogih kulturnih spomenika. Dio njih potječe još iz Rimskog i Ilirskog perioda. Cilj utrke je na samom ulazu u stari grad.

DJZ_6844

 

Ovo mi je bio prvi posjet Boki Kotorskoj i ostao sam ugodno iznenađen. U samom Kotoru i okolici se ima dosta toga za vidjeti. Uz predivnu prirodu Boka Kotorska ima i zanimljivu i široku kulturnu baštinu. Nije ni čudo da je Lonely planet Kotor rangirao na prvo mjesto gradova koje treba posjetiti u 2016. godini.

DJZ_7158

Organizatora sam upoznao lani na triatlonu u Plavnici. Tada sam ostao iznenađen kako je jedna tako mala utrka ponudila dosta stvari koje se ne viđaju na puno bogatijim utrkama vani. Snimanje ovog spota me uvjerilo da sa istim ili još većim entuzijazmom pristupa i ovoj utrci, tako da očekujem da će utrka biti uspješno organizirana, te da će imati svijetlu budućnost.

Prijave za utrku su otvorene, a prijaviti se može na slijedećem linku: prijava.

Jedna misao o “Ocean Lava Montenegro – video

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s