Guadeloupe triathlon

Protekli vikend sam nastupio na triatlonu na otočju Guadeloupe. Da nisam nastupio vjerojatno ne bi ni znao da Europska Unija seže sve do Kariba jer je otočje pod francuskom kontrolom. Put je puno brže prošao uz spoznaju da idem samo do Francuske ;).

DCIM103GOPRO
pogled iz sobe

Prva dva dana po dolasku su bila oblačna uz dosta vjetra i pokoju kap kiše. Temperatura se kretala oko 25C. Na dan utrke se vrijeme proljepšalo, ili pogoršalo, ovisno iz kojeg kuta se gleda. Bilo je vedro, par stupnjeva toplije, uz manje vjetra i istu sparinu kao u prethodna 2 dana.

DCIM103GOPRO

Plivali smo 2 kruga blizu marine u turističkom gradiću Saint François. Karipsko more je preko “zime” ugrijano na 26-27C, tako da smo plivali bez neoprenskih odijela. Nakon 500-tinjak metara sam malo izgubio kontakt s plivačem ispred sebe. Plivao sam na 10-20m od grupe skoro cijeli prvi krug. Da sam imao snage malo stisnuti i odmah uloviti priključak bilo bi mi lakše plivati u grupi nego sam iza njih. Do kraja plivanja sam izgubio minutu i pol u odnosu na grupu. Mislio sam da je riječ o drugoj grupi, te da su brži plivači poput Guillaume-a još ispred, pa sam se ugodno iznenadio kad sam shvatio da je grupa iz koje sam otpao u stvari bila prva grupa.

FB_IMG_1457266753674

U prvom krugu bicikla sam se osjećao dosta dobro i nakon 20-ak kilometara sam imao trećeplasiranog u vidokrugu. U vidokrugu nisam imao rupu koja se ukazala par kilometara kasnije i zbog koje sam preletio preko volana. Bilo je to na blagoj nizbrdici gdje se brzina kretala oko 50 km/h pa sam ostavio dosta kože na Guadeloupeanskom asfaltu. Srećom i kosti i karbon su bili u komadu, pa sam mogao nastaviti. Do kraja biciklističke dionice sam se ponovno probio do 3. mjesta. Guillaume je imao svoj dan i do trčanja stvorio nedostižnu prednost, dok je Kanađanin Jolicoeur bio oko 2 minute ispred mene.

FB_IMG_1457266608211

 

Već mi je na biciklu postalo vruće, ali prava vrućina je stigla na trčanju. Nije bilo ni daška vjetra, a ni hladovine. Probleme mi je stvarala i noga jer sam u padu zaradio hematom iznad lijevog koljena. Što se tiče tempa, ovo mi je bilo najsporije trčanje od svih utrka koje sam do sad napravio na bilo kojoj distanci. Kanađaninu je vrućina još manje odgovarala tako da sam ga nakon 7km stigao, da bi on nakon toga ostao ležati na podu pored okrepne stanice. Do kraja se u borbi za postolje nije ništa spektakularno dogodilo. Guillaume je imao veliku prednost, a i ja sam imao dovoljnu prednost ispred trećeplasiranog da mogu utrku mirno privesti kraju.

FB_IMG_1457234067992

Obzirom na okolnosti zadovoljan sam utrkom. Guillaume-a bi teško dobio i da nisam pao, ali bi utrka vjerojatno bila dosta zanimljivija. Bio sam malo zabrinut jer nisam bio siguran koliko će mi zadobivene ozljede poremetiti pripreme za Južnu Afriku. Međutim, čini se da neće biti veće štete. Danas sam plivao bez problema, a već prije sam vozio i trčao. Ostale su samo ogrebotine, a hematom se već povukao.
image

Bilo je lijepo na tjedan dana zamjeniti zimu za ljeto. Otok je prekrasan, ali zbog ozljeda ga nisam uspio razgledati u onoj mjeri u kojoj sam planirao, tako da ću se morati vratiti dogodine ;).

Jedna misao o “Guadeloupe triathlon

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s