Ironman 70.3 Dubai

U petak sam otvorio ovogodišnju triatlon sezonu u Dubai-u. Bahreinski princ je i ove godine odlučio financirati “Triple Crown” seriju, a Ironman 70.3 Dubai je bila prva od tri utrke iz spomenute serije. Pobjednik sve tri utrke iz serije postaje “teži” za milijun dolara.

Za utrku sam se odlučio jer su pripreme išle vrlo dobro i ovo se činila kao dobra prilika za testirati formu i usput nešto zaraditi. Zapravo, pripreme su išle vrlo dobro do 20 dana prije utrke. Ono što se činilo kao mala, nebitna ozljeda, pokazalo se kao malo ozbiljniji problem tako da zadnjih 10 dana uoči utrke uopće nisam trčao. U međuvremenu sam odradio 4-5 tretmana kod fizioterapeuta. Tjedan dana prije utrke sam razmišljao ima li smisla uopće putovati, ali stanje se brzo popravljalo, pa sam se nadao da ću do utrke moći trčati bez bolova. Dan prije utrke sam odradio prvo trčanje nakon 10 dana. Noga me boljela, a nakon što sam se ohladio stanje se još malo pogoršalo. Nisam vjerovao da ću uopće moći istrčati polumaraton, ali sam htio barem odraditi dobro plivanje i bicikl i vidjeti kako stojim u odnosu na ostale u te dvije discipline.

20160128_151224
check in

 

Organizatori su zbog vjetra i jake morske struje plivanje skratili i prebacili u marinu. Plivanje sam odradio na lanjskoj razini, u grupi plivača s kojima i inače plivam. Zbog promjene plivačke staze, nakon izlaska iz vode smo imali 1 km trčanja po pijesku do tranzicije. Očekivao sam da ću već tu izgubiti nešto vremena, ali uspio sam pratiti Aernoutsa do zone. Znao sam da ga vjerojatno neću vidjeti do cilja, ako tu izgubim priključak.

Puhao je jak vjetar tako da se u prvoj polovici bicikla prosječna brzina kretala oko 50 km/h. Bio je gušt voziti s vjetrom u leđa, a nastojao sam ne razmišljati što će biti kad isti taj vjetar zapuše u prsa. Prvih 10-ak kilometara sam vozio iza Aernouts-a, a od 10. do 70. kilometra sam ja diktirao tempo. Do okreta sam se probio na 5. mjesto. Frodeno i Amberger bili u vodstvu, iza njih su bili Jaro i Kung, a onda je išla moja grupa. Na dijelovima s bočnim vjetrom sam pokušavao malo podići tempo pa se grupa po malo osipala. Nakon 70 kilometara sam upao u mini krizu pa su mi Bozzone, Aernouts i Williams pobjegli, ali nisam izgubio puno vremena i u tranziciju sam ušao 30 sekundi za njih.

12400945_890487001069146_2766992653172990139_n

Noga me boljela od početka trčanja, tako da sam razmišljao ima li smisla nastaviti i samo pogoršati ozljedu. Nagradni fond ide do 10. mjesta pa sam odlučio trčati dok sam u prvih 10, osim ako se stanje dodatno ne pogorša. Držao sam 8. mjesto, a 6. i 7. su bili cijelo vrijeme na 20-30 sekundi ispred mene. Imao sam ih na nišanu u slučaju da se bol malo povuče pa da mognem podići tempo. Stanje s nogom se nije mjenjalo, niti su oni padali u tempu, tako da od prestizanja nije bilo ništa. Mene je u zadnjih par kilometara prestigao Španjolac Blanchart pa sam utrku završio na 9. mjestu.

1378_006096

Zadovoljan sam obzirom na okolnosti. Trčanje me krenulo u zadnje vrijeme (dok se nisam ozlijedio), tako da bi u normalnim okolnostima bio u igri za puno bolji plasman. Sad opet slijedi malo duži period bez utrka tako da imam vremena zaliječiti ozljedu i kvalitetno se pripremiti za Južnu Afriku u 4. mjesecu.

20160129_210029
proglašenje pobjednika uz odličnu večeru i pogled na Burj Al Arab
20160128_104441
Trening partneri iz Makarske su odradili odlične utrke. Jaro je završio na 5. mjestu, a Matija je prvu Ironman utrku u pro kategoriji okončao na 14. mjestu
20160130_154918
Burj Khalifa, trenutno najviša građevina na planeti (828 metara)

2 misli o “Ironman 70.3 Dubai

  1. Čestitam na uspjehu, a posebno s obzirom na ozljedu!

    PS. Je li brada bila uvjet za start? 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s