Poreč triatlon

U Poreču sam pobjedio u prethodna dva izdanja utrke, a htio sam i ovu sezonu završiti na lijep način. Ni do jedne od prethodne 2 pobjede nisam došao na lagan način, a znao sam da ni ovaj put neće biti lako. Uz Hrvatsko prvenstvo utrka je poslužila i kao Prvenstvo Slovenije, tako da je se na startnoj listi našlo dosta respektabilnih imena. Pretpostavio sam da će mi najveći konkurent biti Kovačić koji je nedavno osvojio drugo mjesto na Europskom prvenstvu u dugom triatlonu, a pretpostavka se pokazala ispravnom.

Photo: 3sporta.com

Utrka je za mene krenula jako dobro. Iz vode sam izašao sa minutom zaostatka za vodećim, što je otprilike za minutu manji zaostatak nego što sam očekivao.

Photo: 3sporta.com

Vozili smo 4 kruga (do okreta i nazad) po valovitoj stazi. Cesta je bila vlažna, na dijelovima i prljava, pa je bilo poprilično sklisko. Na prvom usponu sam iza sebe ostavio grupu s kojom sam plivao i našao se na 2. mjestu. Puno bolji start nego u prethodne 2 godine kad sam loše plivao i kad mi je trebalo dosta da ulovim priključak sa vodećima. Pratio me samo Mitja Mori, ali mu je nešto kasnije pukla guma pa sam ostao sam. Na prvom okretu mi je Jaro bio na 30-40 sekundi, međutim, nakon toga je prednost ostala više-manje konstantna do polovice biciklističke staze.

Photo: 3sporta.com

Na ulasku u 3. krug Jaro je imao problem s biciklom pa sam ga prestigao, a na idućem okretu ga nisam ni vidio pa sam mislio da je odustao. Na ulasku u zadnji krug sam vidio da je ipak još u igri, ali na nekih 40 sekundi iza mene pa nisam očekivao da će me stići do tranzicije. Zbog toga sam se iznenadio kad me prestigao sredinom zadnjeg kruga. Do zone smo vozili skupa i pitanje pobjednika je trebalo riješiti na trčanju. Bilo je još par natjecatelja sa malim zaostatkom za nama pa je utrka još uvijek bila otvorena.

Photo: 3sporta.com

Jaro je nešto brže odradio tranziciju pa mi je trebalo 2 kilometra da ga prestignem. Nastavio sam u svom tempu i polako počeo odmicati. Do polovice trčanja mi je prednost iznosila samo 30 sekundi, da bi nakon toga ipak počela rasti. U cilj sam ušao sa 2,5 minuta prednosti pred Kovačićem, a kao treći je kroz cilj prošao još jedan Slovenac, Šketako.

20151018_162434

Drago mi je da sam najuspješniju sezonu do sad završio pobjedom. Osim što je bila najuspješnija, ovo mi je i sezona s najviše utrka. Odradio sam 1 super-sprint, 3 olimpijska triatlona, 4 halfa, 1 dugi triatlon i 4 utrke na ironman distanci. Sad slijedi malo odmora pa krećem s pripremama za iduću sezonu.

rezultati

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s