St Moritz

Jedan od ključeva uspjeha TBB-a su bili dugi trening kampovi gdje su skupa trenirali i svjetski prvaci i oni koji tek kreću u profesionalne vode. Nisu svi sve radili skupa, nego su uvijek bili razbijeni na manje grupice, ali svejedno od toga su svi imali koristi. Cilj je bio stvoriti okolinu u kojoj je uspjeh neizbježan i u tome se u velikoj mjeri uspjelo.

Očekivao sam da ću se već lani i ja naći u takvom okruženju. Međutim situacija s timom se dosta zakomplicirala pa sam na kraju veći dio godine trenirao sam. Ove godine su se stvari promjenile. Moj trener ponovno surađuje sa Suttonom i otvorila se prilika da se priključim Suttonovoj grupi u St. Moritzu.20150719_163807

U Švicarskoj sam nešto više od tjedan dana i uvjeti za trening su odlični. Nije ni čudo da je toliko sportaša iz raznih sportova odabralo St. Moritz za pripreme. U jutro imamo bazen samo za sebe. Ceste su odlične, a osim alpskih prijevoja može se naći i ravnih dionica. Uvjeti za trčanje su također odlični. Ima beskonačno mnogo makadamskih staza i šumskih puteljaka svih mogućih profila, a atletska staza mi je pod prozorom. Još da je tečaj Franka malo povoljniji…

20150722_112239

Vremenski uvjeti su za sad bili savršeni. Prije puta sam gledao prognoze i najavljivali su pljuskove za svaki dan i dosta hladna jutra. Po dolasku me odmah ulovio pljusak, pa sam mislio da je to valjda normalno. Zato sam se iznenadio kad sam čuo da je to prva kiša u 3 tjedna. Očito su web stranice na kojima pratim prognoze bile u krivu. U jutro je oko 13-14 stupnjeva, a po danu se temperatura podigne do 25C. Kažu da im je ovo, što se vremena tiče, jedno od najboljih ljeta u zadnje vrijeme.

20150718_191750

St. Moritz je na 1800m nadmorske visine i trebalo mi je nešto vremena za adaptaciju. Zbog visine sam prvi tjedan dosta loše spavao, a i na svakom treningu bi puls bio viši nego na istom intenzitetu u nizini. Sad sam se već u velikoj mjeri navikao. Što zbog adaptacije, što zbog nedavne utrke, prvi tjedan je bio dosta lagan. Sad krećem s ozbiljnijim treninzima i jedva čekam da vidim kako će tijelo reagirati na nadmorsku visinu i hoću li imati koristi od grupe.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s