Challenge Roth

U Roth sam i ove godine otišao s velikim očekivanjima, te sam već 3 put za redom ostao malo razočaran. Nisam imao lošu utrku, ali nisam ni bio na razini na kojoj sam očekivao da ću biti. Od utrke u Švedskoj sam se brzo oporavio i cijeli tjedan pred ovu utrku sam se osjećao jako dobro. Jedini dan kad sam se osjećao nešto lošije je bio dan utrke.

Od starta plivanja se nisam osjećao pretjerano dobro. Mučio sam se držati grupu u kojoj su bili neki koji na ovogodišnjim utrkama nisu mogli isplivati sa mnom. Kopna sam se dokopao nakon 51 minutu, tako da nisam izgubio previše vremena. Da sam bio na razini od prije isplivao bi vjerojatno u grupici koja je bila minutu ispred.

Naprijed se po običaju formirala dosta velika grupa iz koje su se kasnije izdvojili Frommhold i Starykovicz. Znao sam da će prvi dio voziti do daske i da nema smisla gaziti se previše na početku jer ako i ulovim priključak to neće biti u prvom krugu. Stefan Schmidt je vozio sa mnom i držali smo solidan tempo, te se činilo da u sličnom tempu mogu odraditi oba kruga.

ROTH, GERMANY - JULY 12:  Andrej Vistica of Croatia makes his way up Solar Hill during the Challenge Triathlon Roth on July 12, 2015 in Roth, Germany.  (Photo by Jordan Mansfield/Getty Images for Challenge Triathlons) *** Local Caption *** Andrej Vistica

Stvari su pomalo krenule nizbrdo u drugom krugu. Povremeno sam imao osjećaj kao da ću povratiti i zbog toga nisam mogao uzeti onoliko kalorija koliko sam planirao. Do sredine drugog kruga je sve još bilo pod kontrolom. Vidio sam da mi snaga pomalo pada, ali i očekivao sam da će doći do blagog pada u drugom krugu. Pred usponom kod Gredinga sredinom kruga prosjek mi je i dalje bio oko 41,5 km/h, a nakon uspona su počeli problemi. Počeli su se pojavljivati grčevi u nogama, snaga je dodatno pala, a i dalje mi je bilo teško uzimati kalorije. Nakon utrke sam vidio da mi je bidon ostao skoro na pola pun. Schmidt mi je pobjegao, a ja sam se jedva dovukao do tranzicije.

Na trčanju stanje nije bilo ništa bolje. Bilo mi je teško od početka, a tempo je padao iz kilometra u kilometar. Na okrepama sam potrošio dosta vremena i uzimao sve čega sam se mogao dokopati da pokušam nadoknaditi kalorijski deficit. Odlučio sam trčati do Schwandt-a (13. Km) i ako se stanje do tamo ne popravi, odustati. Znao sam da me tamo čeka prijatelj koji bi me mogao odbaciti nazad do Rotha. Obzirom kako sam se osjećao mislio sam da nema šanse da završim utrku u prvih 10, a u tom slučaju mi se bolje sačuvati za neku drugu utrku.

Em što sam se osjećao loše, još čujem da me netko prestiže već u prvim kilometrima. Ispostavilo se da nije u utrci nego bezveze domoralizira ljude :)
Em što sam se osjećao loše, još čujem da me netko prestiže već u prvim kilometrima. Ispostavilo se da tip nije u utrci nego bezveze domoralizira ljude 🙂

Do Schwandt-a sam jedva došao. Sreo sam prijatelja i rekao mu kakav mi je plan, ali ispostavilo se da je on ovaj put došao s biciklom, a ne autom. Prešao sam na plan B koji je bio da se pješke vratim do Rotha. Hodanje mi je bilo presporo pa sam ipak odlučio trčati dok mogu. Počeo sam malo dolaziti sebi pa sam između okrepa trčao solidan tempo, a na okrepama sam i dalje imao gozbu. Na polovici staze sam definitivno odustao od odustajanja. I dalje sam bio na 9. mjestu, sa 10-ak minuta prednosti pred najbližim pratiteljima. Sad je već postajalo izgledno da bi mogao ostati u prvih 10. Noge su i dalje bile u katastrofalnom stanju, ali su barem kilometri bili ispod 4:10 min.

Na 26. km sam prestigao Starykowicza i probio se na 8. mjesto. Sad sam već više počeo gledati koliko su mi daleko ovi ispred mene nego gdje su mi pratitelji. Međutim, pozitivno raspoloženje nije trajalo dugo. Sedmoplasirani je imao 5 minuta prednosti, ali nakon 30km su noge dodatno otežale pa sam shvatio da od lova nema ništa. Zadnjih 12 kilometara se odužilo ali i to je nekako prošlo.

Sve u svemu drago mi je da sam odustao od odustajanja i utrku priveo kraju. Nije bilo kako sam očekivao, ali biti će još dosta prilika za popravni ispit. Sad idem na pripreme u St. Moritz gdje ostajem do rujna, a prva iduća utrka će mi biti Embrunman.

garmin (bicikl)

rezultati

2 misli o “Challenge Roth

  1. Čestitam na uspjehu! Usprkos problemima odlično osmo mjesto.

    PS. Sva sreća da su ti noge bile u katastrofalnom stanju jer te inače ne bi mogli stići sa biciklom dok si trčao. I ovako je bilo dovoljno teško. :))

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s