Korčulanski triatlon – izvještaj

start u 12h i tranzicija pod prozorom, su omogućili opušteno jutro prije utrke
start u 12h i tranzicija pod prozorom, su omogućili opušteno jutro prije utrke

U subotu sam nastupio na olimpijskom triatlonu na Korčuli i nisam se baš proslavio. Dogodi mi se ponekad da u prevelikoj želji krenem sa previsokom frekvencijom ruku na startu plivanja. To, em što je za mene sporije od malo sporije frekvencije i malo dužih zaveslaja, nego me još baci u crveno puno brže pa nakon par minuta moram usporiti. Mislim da se to dogodilo ovaj put jer po vremenima koja plivam u bazenu morao sam biti u drugoj grupi.

11174808_10204230833667193_6604933754871244367_n

Za vrijeme plivanja sam imao dojam da plivam dosta dobro i da sam u stvari između prve i druge grupe. Tek sam na okretu bicikla vidio da prva grupa ima dosta veću prednost nego što sam očekivao, te da je i druga grupa ispred mene. Cijelu dionicu sam vozio sam, a u utrci sa dozvoljenom zavjetrinom je jako teško voziti sam protiv grupe. Ovaj put ni vati nisu bili na razini na kojoj sam očekivao. Završio sam vožnju sa prosjekom od 310W, a za usporedbu u prvih 70km nedavnog Ironmana sam držao prosjek od 313W. Unatoč tome, na biciklu sam izgubio samo 25-30s u odnosu na prvu grupu, a nadoknadio sam 40-50s u odnosu na drugu grupu i u tranziciju ušao 20-ak sekundi iza njih.

Na trčanju sam se osjećao malo čudno. Tempo mi je djelovao relativno lagan, ali nisam mogao ubrzati. Znalo mi se to i prije događati u prvim utrkama nove sezone. Uspio sam prestići trojicu i utrku sam završio na 7. mjestu. Daleko od onoga što sam očekivao, ali što je tu je. Da sam imao normalno plivanje moglo je biti dosta drugačije. Priliku za popravni imam 16.5. na državnom prvenstvu u Petrčanama kod Zadra.

rezultati

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s