Prtljažni problemi

Bilo je ovo napornih par dana. Sad je vrijeme za malo odmora nakon čega me u nedjelju čeka još jedan naporan dan. U subotu sam imao skoro cjelodnevni put s Mallorce do Zagreba (2 presjedanja). Pauza u Parizu je bila kratka, a još je i let do tamo kasnio par minuta. Crne slutnje da bi pauza mogla biti prekratka da se prtljaga prebaci u drugi avion su se obistinile. Bicikl je nakon noći provedene u Parizu stigao u nedjelju navečer. Odahnuo sam jer sam u Afriku letio već u utorak, a bez bicikla taj let ne bi imao previše smisla.
Olakšanje je trajalo dok nisam otvorio kofer i shvatio da se ponovno pojavio problem koji me muči već neko vrijeme. Postoji komadić aluminija koji je umetnut i zaljepljen u ramu, te se na njega šarafi stražnja kočnica.

image
Komadić aluminija koji stvara glavobolju

Lani mi se pred utrku na Chiemsee-u taj komadić odlijepio. U prvom servisu kojeg sam našao nisu htjeli ništa dirati da ne bi poništili garanciju nego su me uputili ns distributera za Cervelo koji je bio na 30km udaljenosti. Prvo sam pomislio kud mi se ovo dogodilo baš pred utrku, ali na kraju je ispalo dobro da sam se zatekao u Njemačkoj jer kod nas Cervelo nema distributera. Rekli se da se ovaj problem obično rješava ljepljenjem, a ako ne pomogne može se dobiti nova rama. U servisu su zalijepili problematični komadić. Odradio sam dobru utrku u Chiemsee-u, te nekoliko još boljih utrka nakon te.
U 9. mjesecu se ponovno pojavio isti problem. U planu sam imao još par utrka tako da sam ponovno ljepio. Nakon što se u 11. mjesecu problem pojavio 3. put otišao sam kod distributera u Austriju i napravio reklamaciju. Rekao mi je da ću odgovor dobiti u roku 7-10 dana te da će mi Cervelo vjerojatno poslati novu ramu. Čekanje se odužilo na 2 mjeseca i na kraju su iz centrale u Njemačkoj nazad poslali popravljenu, a ne novu ramu.
Bio sam malo razočaran, ali nadao sam se da će barem sada problem biti trajno rješen pošto su ga rješavali u centrali. S druge strane, pribojavao sam se scenarija u kojem bi se problem ponovno pojavio uoči ili u sred nove sezone. Taj scenarij se na kraju i ostvario. Ovaj put sam zalijepio super ljepilom i trebalo bi izdržati utrku u nedjelju, a nadam se da je nakon ovoga konačno došlo vrijeme da mi pošalju novu ramu.
Put u Afriku je dobro prošao, ali ni on nije bio bez stresa. U Johanesburgu su na graničnoj kontroli tražili da im pokažem rezervaciju leta za povratak. Nisam to imao isprintano, ali srećom spremio sam to na mobitel. Problem je bio jedino što je baterija vapila za punjenjem i ostalo je taman dovoljno da nađem dokument i pokažem ga. Ne znam zašto su to tražili. Ako već planiram prebjeći u njihovu zemlju mogu to učiniti i sa rezerviranom povratnom kartom.
U Johanesburgu sam trebao preuzeti prtljagu i ponovno je checkirati za let u Port Elizabeth. Svi sa mog leta su se već pokupili a moje prtljage nije bilo. Krenuo sam se raspitivati što mi je činiti i čim sam progovorio tip me prekinuo:
– “Oh, Mr. Vistika? We moved your luggage over there, sometimes we do that”
Ajde dobro, glavno da je tu.
Prilikom ukrcaja na zadnji let primjetio sam neku diskusiju, a kasnije saznao da prvotno nisu ukrcali dva bicikla koja su trebala biti na tom letu, ali da su ih u međuvremenu našli i da je problem rješen. U Port Elizabethu mog bicikla nije bilo ni 10 minuta nakon što su ostali bicikli s leta već bili vani. Kad sam pomislio da onaj problem o kojem se vodila diskusija možda ipak nije rješen pojavila su se još 2 kofera od kojih je jedan bio moj.
Danas sve izgleda puno ružičastije. Ljepilo je izdržalo današnji trening, registracija je obavljena, noge su spremne. Nadam se da ništa novo neće iskrsnuti u iduća 2 dana. Pozdrav iz Afrike.

2 misli o “Prtljažni problemi

  1. Samo čuvaj zdravlje i vjeruj, rezultati će uvijek doći. Balašević lijepo pjeva: Neko to od gore vidi sve. Bog će sve muke i trud nagraditi.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s