Mallorca, 2. dio

Proletjelo je još nekoliko tjedana na otoku. Vrijeme značajno proljepšalo tako da je već bilo dosta dana kada se moglo trenirati u kratkim rukavima. Izgubio sam pojam o vremenu, pa često zaboravim da je tek početak ožujka. Zatopljenje je dobro došlo jer se treniralo dosta. U zadnja 3 tjedna (do ovoga) između 35 i 37,5h.

image

Već sam u dosta navrata mislio da sam napravio iskorak u treninzima, da bi me utrke vratile na zemlju. Ponovno sam stekao isti dojam, a vidjeti ćemo što će pokazati utrke. Nekad treba nekoliko utrka da bi se taj napredak materijalizirao. Plivanje definitivno ide na bolje. Radio sam setove od 4km na start pauzu 1:20 minuta (s avionom i lopaticama) što prije nisam mogao. A i samo s avionom sam plivao neke kraće setove na start pauzu 1:20 ili stotke za 1:10-1:12 s malo većom pauzom. Napredak se vidi i na biciklu. Osim ako Vector laže, ali do sad nije imao tu naviku.

image
Izgleda kao vulkan

Da ne bi sve bilo idealno pobrinula se mini ozljeda zbog koje sam skratio nekoliko zadnjih treninga trčanja. Bio sam na 2 tretmana kod fizioterapeuta i stvari idu na bolje tako da ne očekujem da će mi to stvoriti veći problem. Ni tajming nije toliko loš koliko se na prvi pogled čini. Trener je malo izmjenio program, tako da ću sad ubaciti blok laganijeg treninga dok ne riješim ozljedu, pa onda do utrke još jedan kratki blok s pojačanim treningom.
image

Ironman Južna Afrika se primiče i sad je ostalo tek nešto više od 3 tjedna. Ove godine je utrka po prvi put dobila status kontinentalnog prvenstva uz koje idu dodatni bodovi i nagradni fond. A uz sve to ide i dosta jača konkurencija nego prethodnih godina. Prijavljeno je 50 muških profesionalaca među kojima ima jako malo onih za čije ime nisam čuo. Vidjet ćemo što mogu napraviti u takvoj konkurenciji. Ako ništa drugo, barem ću nakon utrke točno znati koliko sam daleko od velikih imena.

Jedna misao o “Mallorca, 2. dio

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s