Poreč triatlon

U nedjelju sam nastupio na zadnjoj utrci ove sezone u Poreču. Utrka je bila i državno prvenstvo na half-ironman distanci, te još jedna od od onih uoči kojih sam bio u nezahvalnoj situaciji jer bi se, obzirom na tijek sezone, sve osim pobjede smatralo neuspjehom. Konkurencija je bila poprilično jaka, pa sam znao da ću morati dobro zasukati rukave ako mislim pobijediti.

Startali smo s plaže i konačno sam imao dobru reakciju na startu. Zadovoljstvo tom činjenicom je trajalo otprilike sekundu, jer su mi se već u idućoj sekundi pri skoku u vodu naočale napunile vodom. Nakon par stotina metara lutanja i sudaranja izvukao sam se na stranu i namjestio naočale. Bilo je to dovoljno da mi grupa pobjegne.

10645293_4954369673995_112723253778551237_n

Na prvom okretu bicikla sam vidio da je Slovak Šimko sam na čelu, a iza njega na otprilike minutu ispred mene su bili Patrčević, Koceić, Krivec i Mori. Polako sam smanjivao zaostatak i ulovio sam grupu početkom 3. kruga. U više navrata sam pokušao pobjeći, ali nisam uspio, pa smo u tranziciju ušli skupa. Šimka zbog gužve na stazi više nisam uočio, pa sam pretpostavio da smo ga negdje prestigli. Inače, on je domaćoj triatlonskoj javnosti poznat po tome što je odličnom utrkom na EP ugrabio mjesto za OI u Pekingu za koje se borio i Zvonko Čubrić.

32304_1413362033_765_32304

Ulaskom u tranziciju saznao sam da je Slovak 2 minute ispred. Prednost se nakon prvog kruga nije smanjila, ali se nisam predavao jer sam znao da se u drugoj polovici obično da nadoknaditi puno više vremena nego u prvoj. Samo je trebalo držati pritisak. U drugom krugu sam mu skinuo 15’’, a u trećem minutu tako da sam u zadnji krug ušao sa 45’’ zaostatka. Šimko nije znao da su organizatori zbog radova malo izmijenili stazu trčanja pa se trčalo 4 kruga umjesto prvotno planiranih 3. Sigurno nije bilo ugodno na ulasku u cilj saznati da moraš otrčati još jedan krug. Znatno je usporio tako da sam u vodstvo prešao već početkom zadnjeg kruga i zadržao ga do kraja.

13102014-02

Bila je ovo najduža i najuspješnija sezona do sad. Poreč mi je bio 10. utrka ove sezone (4 ironmana i 6 halfova). Krenulo je loše, odustajanjem zbog bolesti u Tajvanu, nakon čega su uslijedile osrednje utrke u Riminiju, Barceloni i Kraichgau. Stvari su krenule na bolje utrkom na Chiemsee-u nakon čega sam sve utrke odradio na visokoj razini. Drago mi je da sam za kraj sezone uspio odraditi još jednu dobru utrku pa se sad mogu mirno pripremati za iduću.

rezultati

 

Jedna misao o “Poreč triatlon

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s