Natureman

Već sam dosta puta kroz ovaj sport naučio lekciju o neodustajanju, a u nedjelju sam je još jednom ponovio. Bez obzira kako se stvari odvijale treba razmišljati pozitivno i boriti se do kraja.

Natjecao sam se na Natureman-u. Utrka half-ironman distance koja se održava u parku prirode Verdon u Provansi. U 3. izdanju je već popunila limit od 1200 natjecatelja, te 500 natjecatelja u kratkoj utrci dan prije.

IMG_20141004_104909
možda najčišće jezero u kojem sam plivao

Nakon već poslovično loše reakcije na startu trebalo mi je dosta vremena da se izvučem iz gužve. Najvećim dijelom zbog toga sam u prvom dijelu utrke izgubio malo više vremena nego što sam priželjkivao. Zaostao sam nešto manje od 2 minute za Zamorom i dodatnu minutu za Aigrozom.

Biciklistička staza je poprilično zahtjevna sa 1320m uspona na 92km. Krenuo sam dosta jako jer sam se nadao da Zamora nije daleko i da bi ga možda mogao uloviti na prvom usponu. Prestigao sam dosta natjecatelja pa sam znao da se nisam proslavio na plivanju i da je Zamora vjerojatno malo dalje nego što sam mislio. Na drugom usponu me ulovio belgijanac Vandendriessche (2. sa EP u dugom duatlonu), a malo kasnije i pro biciklist Alexandre Blain. Nakon 60km su mi još uvijek ljudi sa strane vikali: “douzieme”. Razumijem dovoljno francuskog da znam da to nije plasman kakvog sam priželjkivao. Prvo sam pomislio da se netko preračunao, ali kad je nekoliko njih ponovilo isto znao sam da još uvijek ima 11 natjecatelja ispred mene.

deniveleok

S pozitivne strane uskoro se ukazala malo veća grupa ispred nas. Na predzadnjem usponu se ta grupa dosta osula pa smo stizali jednog po jednog. Belgijanac je diktirao tempo, a Blain je otpao. Na vrhu uspona sam vidio još dvojicu ispred nas za koje mi se činilo da bi mogli biti Aigroz i Zamora (dobro sam pretpostavio). Stigao sam ih pred početak zadnjeg uspona od 3km, a na vrhu tog uspona smo ulovili i vodeći trojac. Skupa sa Aigrozom sam se uspio malo odvojiti na nizbrdici i nešto ravnijem dijelu nakon nje, te sam u drugu zonu ušao na 2. mjestu.

ulazak u T2
ulazak u T2

Aigroz je proletio kroz zonu, a ja sam odlučio obući čarape. Da me ne čeka još jedna utrka idući vikend ne bi ih obuvao, a ovako nisam htio riskirati žuljeve. Nakon otprilike 1km su me ulovila još trojica, a do drugog kilometra smo došli na 20m od Aigroza. Tada sam se odjednom počeo osjećati jako loše i morao sam usporiti. Zamora me prestigao nakon 4km pa sam se našao na 6. mjestu. Stigao sam Aigroza i idućih 10-ak kilometara trčao s njim. Osjećao sam se nešto bolje, ali i dalje mi je djelovalo da trčim jako sporo, a ubrzati nisam mogao.

Iz videa se da vidjeti da staza za trčanje nije bila baš lagana 😉

Otprilike 5km prije cilja stvari su se još jednom naglo okrenule i od pomalo razočaravajućeg 6. mjesta sam došao do vrlo dobrog 3. Prestigli smo jednog natjecatelja, stotinjak metara kasnije drugi je stajao na uzbrdici zbog grčeva, a još par metara nakon toga stigao sam i Belgijanca koji je ležao na podu. U međuvremenu je Aigroz ubacio u višu brzinu, tako da mi je ostala zadnja stepenica na postolju.

10365760_10152726075431963_6552978841272943869_n

Veći dio dana je izgledalo da ovo neće biti utrka za pamćenje, a na kraju je ispalo neloše :). Treće mjesto, ne puno iza Zamore (peterostrukog pobjednika Embrunmana i Ironmana u Nici), te Aigroza (6. sa Hawaja i 3. u Rothu).

10665153_772822762755443_1742977166288538355_n

Do kraja sezone je ostala još jedna utrka, idući vikend u Poreču. Još jednom gas do daske, a onda malo odmora i pripreme za iduću sezonu.

rezultati

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s