Roth – najava

image

Sjećam se kad sam prije 3 godine po prvi put u ruci imao službeni časopis utrke. Pitao sam se hoću li možda i ja nekad biti predstavljen u tom časopisu kao jedan od favorita. Tada je to izgledalo kao dalek san, a ni nakon lanjske utrke se nije činilo da ću dosanjati taj san u skoro vrijeme. Prevario sam se 🙂
Roth slavi 30. obljetnicu i startna lista je jača nego ikad. Već sad mogu reći da ću biti zadovoljan utrkom. Dao sam sve od sebe na treninzima, a siguran sam da ću dati sve od sebe i sutra na utrci. Sve drugo je van moje kontrole.
Ove godine sam ponovio grešku koju sam napravio i lani u prvom dijelu sezone. Stavio sam pred sebe prevelike ciljeve i kad stvari nisu išle željenim tokom postao sam frustriran. Jako dugo sam čekao priliku da se mogu 100% posvetiti sportu i umjesto da uživam u putu koji je ispred mene ja sam bio frustriran. Shvatio sam da ponavljam lanjsku grešku i da puno bolje rezultate postižem kad u utrke ulazim opušten i bez rezultatskog imperativa. Moram gledati širu sliku. Uživati na putu koji je ispred mene. Lošije utrke doživljavati kao dio tog puta i pokušati iz njih nešto naučiti. S takvim pristupom sam puno sretniji, mogu uživati pozitivnim stvarima, iz njih izvlačiti energiju i na taj način imam veće šanse za uspjeh. Kako kratkoročni tako i dugoročni.
Sutra ću možda biti 3., možda 23., a možda i 63. Možda ću srušiti osobni rekord, a možda ću srušiti negativni rekord zbog vrućine koja je najavljena. To ne znam. Ali znam da ću sutra za vrijeme utrke, a i nakon utrke biti sretan :).

3 misli o “Roth – najava

  1. 8. misto Andrej, s moje strane srdačne čestitke na osvojenom mistu. Odlično!!!
    Uživo san te pratija, jer živin u neposrednoj blizini trijatlonske rute u Seiboldsmühle.
    Samo dalje tako i dogodine 1. misto :). Držin ti fige. Sritno, zdrav osta i živija.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s