Challenge Kraichgau

Još jedno katastrofalno plivanje, osrednji bicikl i osrednje trčanje. To bi se dalo iščitati gledajući samo rezultatsku listu sa Challenge Kraichgau-a. Međutim, nije bilo baš toliko loše.

Krenuo sam dobro i prvih 400-500m bio u velikoj grupi u kojoj sam prepoznao Kienlea i Ginu Craford jer su imali kapice drugačije boje. Nakon tih 400-tinjak metara otvorio se mali zaostatak kojeg nisam uspio nadoknaditi i grupa je nastavila dalje bez mene. Sol na ranu sam dodao kasnije kad smo se okrenuli u pravcu sunca zbog kojeg nisam ništa vidio pa sam krenuo u obilazak Hartsee-a. Izgubio sam se, a izgubio sam i jako puno vremena u tom lutanju.

Nakon Barcelone smo malo promjenili plivački trening i počeli raditi ono što je funkcioniralo prije. “Funkcioniralo” je relativan pojam kad se priča o mom plivanju, ali barem je funkcioniralo bolje od treninga koje sam radio u zadnje vrijeme. Možda nikad neću isplivati u prvoj grupi, ali bilo bi dobro kad bi se vratio na onu staru razinu kad sam redovito iz vode izlazio u 2. grupi. Mislim da mi je sad stvarno malo falilo da ostanem u grupi tako da mi se vraća optimizam za ostatak sezone. Ovaj put je plivanje bilo malo neuobičajeno i ono što su najčešće 2 grupe se spojilo u jednu veliku grupu. Da sam ostao unutra mogao sam na bicikl krenuti sa Brachtom, Kienleom, Schildknechtom. Ne znam koliko bi dugo izdržao u njihovom društvu, ali ovo je mogla biti dobra prilika da to saznam.

Na biciklu nisam imao što izgubiti pa sam krenuo jako od početka. Bila je ovo poprilično usamljena vožnja. U prvih 30km sam još tu i tamo prestizao neke natjecatelje, a nakon toga sam jedino pri kraju prestigao još jednog natjecatelja. Držao sam znatno višu prosječnu snagu nego na zadnje dvije utrke i vožnju završio sa prosjekom od 306W (garmin file). Očekivao sam da će tih 4,3 W/kg biti dovoljno da barem ne izgubim ništa dodatnog vremena u odnosu na ostale (osim Kienlea koji je klasa za sebe), pa sam se iznenadio kad sam vidio da sam ipak izgubio dosta vremena u odnosu na Brachta, Schildknechta i ekipu. Čak sam gubio vrijeme i u prvoj polovici na kojoj sam imao prosjek oko 320W (4,5 W/kg). Možda od vožnje u grupi na legalnoj distanci ima više koristi nego što sam mislio, možda ova ekipa uspjeva držati veću vatažu nego što sam mislio, a možda me Garmin htio oraspoložiti pa je pokazivao veće brojeve :). Da sam isplivao u grupi znao bi odgovor.

Na trčanje sam krenuo motiviran jer sam očekivao da sa onakvom vožnjom neću biti daleko od grupe ispred. Ta motivacija nije bila dugog vijeka jer sam vrlo brzo vidio na kojoj sam poziciji i koliki mi je zaostatak. Trčao sam slično kao na prethodne 2 utrke i do kraja izgubio još jednu poziciju, te utrku završio na 11. mjestu.

Sa tim plasmanom ne mogu biti zadovoljan. Ako ništa drugo onda zbog činjenice da sam opet ostao van nagradnog fonda. Gledano s pozitivne strane, plivanje je krenulo naprijed i tko zna kako bi se utrka odvijala da sam imao onih 1% koji su mi nedostajali da ostanem u grupi. Nadalje, ako je suditi po brojevima, odradio sam daleko najbolju vožnju od kad vozim s powermetrom. Trčanje na halfovima mi je i dalje enigma. Nije mi teško, ali ne mogu ubrzati, kao da zaglavim u 3. brzini. Možda je to stvar svježine jer sam sve ove utrke radio bez puno odmora. Na idućoj utrci ću biti svježiji pa ćemo vidjeti hoće li to što promjeniti. Možda je malo svježine dovoljno za onih 1% na plivanju i za bolje trčanje. Vidjet ćemo za 10-ak dana na Chiemsee triatlonu.

rezultati

Jedna misao o “Challenge Kraichgau

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s