Sa Calobra

Sudeći po broju profi (i ne profi) timova koji borave na otoku, Mallorca je jedno od boljih mjesta za zimske pripreme. Ceste su u odličnom stanju, vrijeme je ugodno (u prosjeku 15C i 5 kišnih dana mjesečno u zimskim mjesecima), a i prometna pravila su naklonjena biciklistima.

image

Sudeći po koncentraciji biciklista jedna cesta na otoku je velikoj većini njih draža od ostalih. Uspon na Coll dels Reis iz luke Sa Calobra. Do Sa Calobre nije lako doći. Isti taj prijevoj (700 mnv) treba preći s druge strane, a do njega se može doći na nekoliko načina.

image
Coll de Batalla, jedan od puteva prema Coll dels Reis-u

Uz to, smješten sam na drugoj strani otoka pa do početka uspona već imam 78km sa preko 1000m uspona. Kad se pređe Coll dels Reis i spusti u Sa Calobru nazad se može ili trajektom ili istom cestom kojom ste se i spustili. Uspon je dug 9,6km uz prosječan nagib od 7% i ukupno 26 serpentina. Vrlo brzo mi je postalo jasno zašto je baš taj uspon većini omiljen. Zapravo većina više voli nizbrdicu, a uspon nazad je nužno zlo. Šteta što uživo sve izgleda puno bolje nego na fotografijama, barem kad sam ja u ulozi fotografa.

image

image

image

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s