Mallorca

Prošlo je već skoro tjedan dana od kad sam na Mallorci. Smješteni smo u mjestu Felanitx na jugo-istoku otoka. Malo mjesto u unutrašnjosti koje nije toliko okrenuto turizmu što znatno smanjuje šansu da se sa lokalcima može sporazumjeti na bilo kojem jeziku osim njihovog.
Što se tiče uvjeta za trening, ovo je definitivno najbolje mjesto na kojem sam dosad bio. Redovito poluprazan bazen je na manje od kilometar od stana. Ceste su u savršenom stanju, a može se naći i ravnih i brdovitih ruta. Veća brda su na drugoj strani otoka, otprilike 40km od nas tako da do njih možemo jedino na dužim vožnjama. Ali San Salvador i Randa su vrlo dobra alternativa nadomak ruke (cca 350m visinske). Uske i neprometne ulice u okolici su idealne za trčanje, a atletska staza je u susjednom mjestu, udaljenom otprilike 15km.

image
Pogled sa San Salvadora

Vrijeme je za sad bilo dosta dobro. Imali smo jedan dan s kišom, a kad nema kiše onda često ima dosta vjetra. Temperature se kreću oko 15C tako da vjetar i eventualna kiša ne smetaju previše. Otok je puno zeleniji nego što sam zamišljao. Bademi su u cvatu, ima cvijeća po livadama, a čini mi se da sam neki dan vidio neku ženu kako bere šparoge. Doima se kao pravo proljeće.

image
I ovamo se sve zabijelilo

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s