Ipak godišnji

Put u Barcelonu se ipak pretvorio u godišnji. Tjedan dana prije utrke sam imao prvo “trčanje” nakon udesa i nekako sam odradio 20 minuta na 6:30 min/km. U srijedu sam trčao drugi put i bilo je dosta bolje, ali 20’ na tempu 4:55 nije izgledalo obećavajuće.

Plivanje nije išlo puno bolje. Plivao sam dosta često da ubrzam oporavak, ali kao i na trčanju, nisu to bili pravi treninzi. Tek sam u srijedu prije puta odradio plivanje koje je sličilo na trening. Ipak, stanje se popravljalo svaki dan, radio sam sve što sam mogao da ubrzam oporavak i bio sam poprilično optimističan uoči utrke. Vjerojatno mi je zbog tog optimizma kasnije odustajanje tako teško palo.

Do sad mi je uvijek cilj bio da mi je pozicija u cilju niža od startnog broja
Do sad mi je uvijek cilj bio da mi je pozicija u cilju niža od startnog broja

Isplivao sam lošije nego inače, što je bilo i za očekivati obzirom na nedostatak pravog treninga 2 tjedna prije utrke. Međutim, još uvijek sam bio u relativno dobroj poziciji, u grupi sa Ciganom, Lowe-om i Swobodom. Njih trojica su kasnije ulovili grupu, a ja sam zaostao još u tranziciji jer me plivanje iscrpilo puno više nego inače i trebalo mi je vremena da dođem sebi.

Cijelih 180km sam odvozio sam. Barchor je bio u vodstvu, a iza njega se formirala grupa od 15-20 natjecatelja. Do trčanja je zaostatak za grupom narastao na preko 10 minuta, bol u rebrima je bila prisutna i nakon 2km sam odlučio da nema smisla ići dalje. Da sam kojim slučajem bio u grupi borio bi se malo više, premda ne mislim da bi u ovakvom stanju mogao istrčati cijeli maraton.

 

Calella
Calella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s