WEM Litschau

Najbolje utrke ove sezone sam napravio iz treninga. Prije Challenge Barcelone sam imao dva tjedna sa po 32h i 29h treninga, a u tjednu utrke sam odradio 25h. Nešto slično je bilo i ovaj put. Možda slučajno, a možda mi duži taper ne odgovara.

Nakon 40C u Zagrebu dan prije organizam je doživio lagani šok kad me u Litschau-u dočekalo tmurno vrijeme uz 18C. Odmah po dolasku sam imao u planu 3,5h lagane vožnje. Gledajući prognozu već sam se pomirio da ću na tom treningu pokisnuti. Začudo ostao sam suh prva 3h, ali sam onda u zadnjih 15 minuta uletio u pljusak. Uslijedilo je brisanje bicikla i ponovno pakiranje, prijava, večera i put u Češku gdje sam bio smješten. Česi u Hrvatsku, ja u Češku.

ovako izgleda taj dio Češke (sa vožnje dan nakon utrke)
ovako izgleda taj dio Češke (sa vožnje dan nakon utrke)

Start je bio tek u 12h što je više nego dobrodošla promjena u odnosu na uobičajene ranojutarnje startove. Temperatura vode je bila 23,5C pa su neoprenska odjela bila zabranjena.

Plivanje je prošlo dosta dobro i iz vode sam izašao u drugoj grupi sa 1:30min zaostatka za vodećima. To je sve što imam reći za plivanje. Osim što sam skoro zakasnio na start jer sam se malo zanio sa zagrijavanjem.

Biciklistička staza je bila poprilično brdovita. Brda nisu bila duga nego je bilo puno kraćih uspona. Vozili smo 3 kruga, a Garmin je na kraju pokazao 1055m uspona na 85,6 km.

profil
profil

Iz rezultata bi se dalo pretpostaviti da sam od početka do kraja vozio s Birngruberom, ali nije bilo baš tako. Odradio je malo bržu tranziciju i ponovno smo se sreli tek pred kraj bicikla. U prvom krugu sam stigao par natjecatelja i na kraju kruga saznao da sam na 7. mjestu, a grupa je bila oko minutu ispred mene. Malo nakon što sam prošao okret čuo sam da najavljivač spominje Swobodu. Sjećam ga se iz Barcelone lani kad je završio na 2. mjestu uz vožnju od 4:16h (prosjek preko 42km/h).

1003533_10151770177898610_1707825737_n

Drugi krug je prošao u iščekivanju Swobode, koji se začudo nije pojavio. Na kraju kruga sam bio na 6. mjestu, ali mislim da se najavljivač malo preračunao. Grupu nisam vidio jer se radi mali krug kroz grad, pa sam pretpostavio da su jako blizu. I bili su blizu. Par kilometara nakon izlaska iz grada stigao sam grupu od 4 natjecatelja. Prošao sam ih u pravom trenutku jer se malo prije toga Birngruber uspio odvojiti. Stigao sam ga i nakon 60km soliranja, konačno sam dobio društvo. Mislio sam da smo vodeći pa sam se u nekoliko navrata probao odvojiti tako da dođem prvi u drugu tranziciju. Čini se da je i on imao slične namjere. Na kraju smo u tranziciju došli skupa, ali ti napadi i kontranapadi su dobro došli da se distanciramo od grupe. Svaki od 3 kruga mi je bio brži od prethodnog i mislim da mi je ovo jedna od boljih vožnji na halfu.

U tranziciji sam saznao da ipak nismo vodeći nego da je Niederreiter 3 minute ispred. Staza za trčanje je poprilično zahtjevna. Slično kao i biciklistička staza ima puno kraćih uspona zbog kojih je teško uloviti ritam. Na par mjesta je nakon oštre uzbrdice odmah išla oštra nizbrdica što je malo zeznuta kombinacija. Birngruber je držao priključak u prvom (od četiri) kruga, da bi onda na ulasku u 2. krug počeo naglo zaostajati. Djelovalo je kao da je stao.

602009_10151770178673610_1694028319_n

Do kraja se nije ništa posebno dogodilo. Nisam znao koliko je Niederreiter daleko, ali i da sam znao sumnjam da bi to nešto promjenilo. U cilj sam ušao na 2. mjestu sa 1:30 min zaostatka za Niederreiterom. Iznenadio sam se kad sam vidio da Birngruber dolazi u cilj samo 20s iza mene. Već sam ga prekrižio, ali očito je u zadnjem krugu znatno ubrzao. Sreća pa utrka nije trajala još koji kilometar.

Sve u svemu, moja najbolja utrka ove sezone i dobra najava za Challenge Vichy.

rezultati

biciklistička staza: garmin | strava

Jedna misao o “WEM Litschau

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s