Belfort – najava

U subotu sam opet na startnoj liniji, a ovaj put posebnu pažnju posvećujem linijama i ne gaženju po istima. U Francuskom gradu Belfortu se održava ITU svjetsko prvenstvo u dugom triatlonu. Prvenstvo se održava na distanci 4-120-30km, a pedantni Francuzi su već u najavi stavili da će bicikl biti nešto kraći (111 km), a kraće će biti i trčanje (28,3km). Međutim, kako sada stvari stoje, najveći rez će doživjeti plivanje. Još je u petak temperatura vode bila 14C, a obzirom na vremenske uvjete sad je vjerojatno još malo niža. Prognostičari najavljuju kišno i prohladno vrijeme sve do utrke, što ne pogoduje grijanju vode. Po ITU pravilima, čak i ako temperatura vode ostane 14C, uz najavljenu temperaturu zraka od oko 10C plivanje se otkazuje.

Untitled
prognoza

Konačna odluka u vezi plivanja će se donijeti u četvrtak. Tada će se valjda donijeti i odluka o formatu utrke (da li će kratko trčanje zamjeniti plivanje ili odmah krećemo na bicikl ili možda kronometarski start ili nešto četvrto). Kako sada stvari stoje, ako plivanja i ne bude kupati ćemo se na biciklu i trčanju.

Biciklistička staza ide na Col du Ballon koji je bio prvi službeni uspon na Tour d’France-u (po prvi put su ga vozili 1905. godine). Mi se penjemo s istočne strane, a oni su tada išli sa sjeverne. Najviša točka je na 1178 mnv, pa je vjerojatno, ovih dana, tamo vladao zimski ugođaj.

profil biciklističke staze
profil biciklističke staze

Osim mene na utrci nastupaju Marina Milković, Marin Koceić i Dejan Patrčević.

 

Jedna misao o “Belfort – najava

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s