DSQ

U finišu sam saznao da sam završio na 12. mjestu. Malo kasnije, kad sam se vratio u hotel, pogledao sam rezultate na internetu koji su potvrdili informaciju koju sam dobio u cilju.

Idući dan, kad sam već bio na aerodromu u Munchenu, potražio sam rezultate da malo proanaliziram prolaze. Iznenadio sam se kad sam u rezultatima na stranici utrke pročitao da smo ja, Dejan i Cigana diskvalificirani jer se nismo pojavili u penalty boxu. U rezultatima na ITU web stranici (međunarodna federacija) sam još uvijek bio na 12. mjestu, pa sam se nadao da se u rezultate sa stranice utrke potkrala greška. A nadu da je stvarno riječ o grešci dodatno je podgrijavala činjenica da nisam dobio nikakav karton za vrijeme utrke. Tražio sam objašnjenje od organizatora, ali još čekam odgovor.

Danas su rezultati i na ITU stranici promjenjeni i sad i tamo uz moje ime stoji DSQ. Mogu samo nagađati zašto. Kaznu za drafting nisam dobio, niti sam bio u poziciji da je dobijem. Možda su ovaj put i u duge utrke uveli ploču sa listom startnih brojeva koji moraju odslužiti kaznu od 15 sekundi zbog nekog manjeg prekršaja? Ja tu ploču nisam vidio, a nisam je ni tražio jer tako nešto do sad nije postojalo u utrkama dugog triatlona. Možda jer sam onu bovu prošao s krive strane? Premda sam time samo izgubio vrijeme, a vidljivost je ionako bila nikakva.

Što god da je bio razlog mislim da sam to morao znati u cilju. Postoji određeni period nakon utrke u kojem se može uložiti žalba na rezultate. Ali meni je ovaj put bila uskraćena mogućnost da se žalim. Kako ću se žaliti na vrijeme kad dobijem informaciju o diskvalifikaciji tek dan nakon utrke?

Poslao sam mail i tehničkom delegatu. Mislim da je prekasno da bi se bilo što promjenilo, ali htio bi barem izbjeći slične situacije u budućnosti.

3 misli o “DSQ

  1. evo da je Vancouver bliže, izašli bi na ulice protestirat, razbit koji kafić i zadimit bengalkom…a jebiga…nemoj odustavat od žalbi, žali se maksimalno, nek institucije odrade svoj posao 😉

  2. Zahtijevaj službeno objašnjenje i očitovanje organizatora… barem to su ti dužni dati… točno, kad i što si pogriješio, i zašto si dobio kaznu, kao i izjavu suca koji je kaznu odredio…

  3. Evo da zaključimo priču. Dobio sam odgovor od tehničkog delegata i razlog diskvalifikacije je što sam kasno sišao s bicikla u drugoj tranziciji (prešao liniju). Za to se dobije 30” kazne, a sudac u ovom slučaju nije dužan dati karton nego se samo na ploču ispred penalty boxa stavi startni broj onih koji trebaju stati.
    Na videu 9’23” se vidi da sam se zeznuo što sam pratio Maccu. Čini se da je on prešao liniju, a ja sam u tom trenutku samo pratio njega.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s