Challenge Barcelona – najava

U nedjelju nastupam na prvoj važnijoj utrci ove sezone, Challenge-half Barcelona. Utrka će ujedno biti i ITU Europsko prvenstvo na distanci half-ironman. Više mi leže duže utrke, jer halfovi sve više liče na utrke olimpijskog triatlona. Formira se grupa na plivanju i slabiji biciklisti se uspiju u grupi prošvercati do trčanja. Neki legalno jer se ipak osjeti malo zavjetrine i na 10m, a neki iskoriste priliku ako su sudci popustiljivi ili ako ih nema puno. Ironman je, s druge strane, dovoljno dug da slabiji biciklisti otpadnu ili se iscrpe u nastojanju da ostanu u grupi pa puknu na trčanju. Ova utrka bi mogla biti malo drugačija jer je biciklistička staza poprilično brdovita (garmin file). Vidjet ćemo hoće li brda biti dovoljno duga i strma da razbiju grupe. Konkurencija je dosta jaka što jednom Europskom prvenstvu i priliči. Utrku će se moći uživo pratiti preko interneta. Lokalna televizija će popratiti utrku sa 15 kamera pa bi prijenos mogao biti kvalitetan. Start utrke je u nedjelju u 7h.

IMG_20130514_132648

Prva utrka sezone uvijek da odgovore na neka pitanja. U prvih par godina bi se obično na toj prvoj utrci osjetio značajan napredak u odnosu na zadnju utrku iz prethodne godine, što je i normalno jer sam tada bio na početku kad je i krivulja napretka puno strmija. Sad se za bilo kakav napredak treba višestruko više pomučiti, ali ostao mi je usađen taj optimizam uoči prve utrke u sezoni. Nada da bi baš ta sezona mogla pokazati značajniji rezultatski iskorak.

Ovaj put taj optimizam nije neutemeljen. Zima je prošla bez ozljeda, napravio sam neke treninge koje prije nisam mogao, a najveća promjena u odnosu na prije je da sam takve treninge mogao nizati iz dana u dan. Bez obzira koliko bi se zgazio jedan dan, idući dan bi se probudio sa dovoljno odmornim nogama da nešto slično mogu ponoviti i taj dan. Sutton mi je prije par godina rekao da će mi prvo trebati nekoliko godina da se organizam navikne na trening pa tek onda počinje pravi rad. Ona izreka da u sportovima izdržljivosti iza svakog uspjeha preko noći stoji 10 godina predanog rada, definitivno drži vodu. Šira javnost vidi samo iznenadni uspjeh, a nije upoznata s onim što je dovelo do njega. Ovogodišnje treninge bi možda najbolje mogla okarakterizirati činjenica da sam u volumenom najmanjem trening tjednu imao 19,5h treninga.

U skladu s napisanim ispred mene je još dosta rada, a nadam se da će ova sezona biti jedna od onih sa rezultatski iskorakom kao npr. ona od prije dvije godine kad sam u Rothu išao 8:19h. Vidjet ćemo uskoro…

stigli su i novi kotači
stigli su i novi kotači

3 misli o “Challenge Barcelona – najava

  1. Srećno Andrej, biće skroz uzbudljivo pratiti Hrvate na ovoj trci. Ti, Dejan, Jakša, odlična ekipa!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s