Izazov Marka Pola

korculaU subotu se na Korčuli održala prva triatlonska utrka iz kalendara HTS-a, Izazov Marka Pola. Za razliku od prethodne dvije godine kad je utrka bila u formatu sprint triatlona, ove godine smo se natjecali na dvostruko dužoj distanci, a utrka je imala status Ekipnog Prvenstva Hrvatske.

Dočekalo nas je ugodno toplo i vjetrovito vrijeme uz nešto malo manje ugodnu temperaturu mora od 17-18C tako da smo plivali u neoprenskim odjelima. Nedugo nakon starta natjecatelj ispred mene je izgubio priključak kojeg sam do polovice prvog kruga uspio nadoknaditi i za sobom povući Patrčevića i Koceića. Sa nama su u grupi još bili Papišta, Šporar i Krivec. Tempo mi je djelovao relativno lagan, ali sumnjam da bi mogao ići brže da sam otišao na čelo tako da sam odlučio sačuvati nešto energije za ostatak dana. Vodeća grupa (Lukina, Meden i Bajai) je iz vode izašla sa 1:40 minuta prednosti pred našom grupom, a još jedan Mađar (Ruzsas) se našao između dvije grupe.

U tekstu u kojem sam najavio ovu utrku i koji se nekim čudom izgubio sa stranice sam spomenuo da mi je ovo prva utrka sa dopuštenom zavjetrinom nakon gotovo 2 godine. Ta pauza, a i ne treniranje izmjena se primjetilo u prvoj tranziciji. Iz zone izmjene sam izašao na začelju grupe i umjesto da krenem jako, ja sam krenuo kao da sam na ironmanu. Tek kad sam vidio da se grupa već formirala na 10-ak sekundi ispred mene zazvonila su mi zvona za uzbunu. Srećom, uspio sam ih uloviti nakon par kilometara.

Na polovici biciklističkog dijela smo došli na 40 sekundi od vodećeg trojca. U međuvremenu je Papišta otpao, ali zamjenio ga je Mađar koji je isplivao između dviju grupa. Bio sam gotovo siguran da ćemo uloviti vodeće, ali stvari su se malo okrenule pa su oni do druge tranzicije uspjeli ponovno povećati prednost na 1:10 min. Radili smo dosta jako, ali je falilo ritma, nismo bili dovoljno uhodani.

Nakon poslovično loše tranzicije na trčanje sam krenuo na začelju grupe. Svi su krenuli poprilično jako, pa je sreća da cilj nije bio nakon prvih 500m. Pomalo sam ih stizao i nakon prvog kilometra sam se našao na čelu grupe s Patrčevićem za petama. Par kilometara kasnije su se počele nazirati siluete Lukine i Medena, a Dejan je izgubio priključak. Do okreta sam već bio na 2. poziciji, a ni vodeći Mađar nije izgledao nedohvatljiv.

trčanje nizbrdo boli
često nakon trke mislim da sam mogao jače, ova slika to ne sugerira

Ipak, nakon okreta se i tijek utrke malo okrenuo. Ili sam malo pao u tempu ili je Dejan pojačao, ali uglavnom ponovno smo se družili par kilometra. Na jednoj nizbrdici oko 7.km Dejan se uspio odvojiti i zadržati prednost do kraja tako da sam u cilj ušao na 3. mjestu. Ekipno je TK Zagreb (Patrčević, Papišta i ja) osvojio naslov prvaka države ispred TK Swibir i TK Split.

prvih 5
prvih 5

Ovo je po konkurenciji bila vjerojatno najjača utrka u Hrvatskoj u zadnjih par godina tako da sam zadovoljan svojom izvedbom (osim one u tranziciji) i jedva čekam non-drafting utrke koje su mi prioritet. Zadovoljan sam i sa trenerske strane jer je Koceić odličnim nastupom u cilj ušao kao 3. Hrvat na 5. mjestu ukupno. Osim toga, ugodno sam iznenađen organizacijom. Nakon brifinga sam bio malo skeptičan jer se u isto vrijeme trebalo održati više utrka na različitim distancama, ali pokazalo se da nije bilo razloga za skepsu.

rezultati

biciklistička dionica

plivanje prije utrke u kojem sam sudjelovao kao gledatelj
plivanje dan prije utrke u kojem sam sudjelovao kao gledatelj
Lumbarda
Lumbarda
selo kojem nisam upamtio ime (možda Žrnovo)
selo kojem nisam upamtio ime (možda Žrnovo)

6 misli o “Izazov Marka Pola

  1. Čestitke za odličan nastup!

    Znači pogodio sam da je ovo Lumbarda?! 🙂 Trčao sam tom cestom prije 6 godina kad sam imao nastavu jedrenja s faksom na Korčuli i ovi suhozidi su mi se urezali u pamćenje. Ako se ne varam to su pješčani vinogradi okolo.

  2. I ja sam trčao tom cestom na nastavi jedrenja 🙂 al prije malo manje godina, kad je bilo PH u 2xO na Krku…

  3. I naravno, čestitam narezultatu! Malo dulje nisam gledao blog pa evo nadoknađujem…

  4. Haha, zanimljiva je nastava al stigneš i trening napraviti. I plivali smo od Korčule do Badije i nazad, to je bilo fora.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s