PH u kros duatlonu

U subotu se na Jarunu održalo državno prvenstvo u kros duatlonu. Prilikom prijave, par dana prije utrke, shvatio sam da sam od ove godine u kategoriji “seniori 2”. Mislio sam da sam problem sa starenjem riješio kad sam prestao brojati godine, tako da mi je ovo bio mali šok. Nadam se da će dogodine HTS uvesti “elite” licencu kako su najavili, pa ću onda biti “elite” kategorija i ovakva iznenađenja će me u budućnosti zaobilaziti.

Meteorološko (1.3.) i kalendarsko (20.3.) proljeće su stigli, ali još se čeka na proljeće po temperaturi tako da nas je dočekalo prohladno vrijeme sa sjevercem i temperaturom oko 5C. Idući dan je padao snijeg, pa smo još dobro prošli.

1. trčanje (3,4 km)

Prvo trčanje je bilo dugo 3,4 km uz jedan dosta dug segment po šljunčanoj plaži poznatoj po ubijanju brzine i krađi energije. Po običaju, svi su krenuli jako, a nakon izleta na plažu stvari su počele sjedati na svoje mjesto. Uspio sam se odvojiti i u prvoj tranziciji sam imao 13s prednosti pred grupom sastavljenom od Petkovića, Vrebca, Fazlića i Stojnića.

brzi start
brzi start

bicikl (9,8km)

Biciklistička staza je bila tehnički dosta zahtjevnija od one na X-duatlonu. Tehnički potkovaniji natjecatelji su došli na svoje, a opet staza nije bila preteška za početnike. Rijetko vozim MTB pa nisam jedan od tih tehnički potkovanih MTB-era tako da mi je plan bio ne zabiti se u drvo na tehničkim dijelovima i stisnuti po ravnom.

rubni dijelovi su tehnički zahtjevni
rubni dijelovi su tehnički zahtjevni

Do kraja prvog kruga sam uspio očuvati prednost ispred grupe koja se u međuvremenu prepolovila i sad su je činili samo Petković i Vrebac. Nakon prvog tehničkog dijela u drugom krugu tehnički potkovani Katalenić se uključio u igru. Ulovio me na izlasku iz šume i do iduće šume smo vozili zajedno, da bi mi onda očitao lekciju u vožnji MTB-a. Stekao sam dojam da mi je u 1:30 min koliko je otprilike potrebno da se prođe taj krug po šumi nabio 1:40 min prednosti. Na nasipu sam nadoknadio dobar dio zaostatka i laknulo mi je kad sam shvatio da slijedi trčanje i više nema vožnje po šumi (mozak ne funkcionira baš najbrže kad je puls na 180+ otkucaja).

IMG_1595

2. trčanje (1,5km)

Tranziciju sam obavio brže nego što sam očekivao, a kad sam čuo povike “kaciga”, shvatio sam i zašto. Zaboravio sam skinuti kacigu, ali više mi se nije dalo vraćati nazad i drugo trčanje sam odradio u “Rogić stilu”. Koliko znam u pravilima ne stoji da je zabranjeno trčati s kacigom na glavi, a postoji kazna (15 sekundi) ako se kaciga ne ostavi na propisano mjesto. Kao što sam rekao nije mi se dalo vraćati da ostavim kacigu na propisano mjesto, a nisam je ni skidao da ne bi dobio 15 sekundi kazne. Postojala je opcija da je skinem i bacim u vodu, jer onda ne bi bilo dokaza da sam kacigu ostavio van propisanog mjesta, ali bilo mi je prehladno da nakon utrke ronim po Jarunu u potrazi za istom. Dosta brzo sam preuzeo prednost i uspio je očuvati do ulaska u cilj.

Ovo mi je drugi naslov prvaka države. Prvi je bio u dugom triatlonu na Krku 2009. godine, ali s tom utrkom nisam bio zadovoljan jer sam završio tek na 5. mjestu ali prvi od Hrvata (premda me i Sale mogao dobiti da je htio). U tu utrku sam ušao bolestan, ali opet, taj prvi naslov prvaka mi nije ostao u dobrom sjećanju. U međuvremenu se nisam često natjecao na utrkama u Hrvatskoj pa sam dosta dugo čekao na drugi naslov. Sve u svemu lijep način za otvoriti sezonu.

64142_609436705752096_913616575_n

rezultati

 

2 misli o “PH u kros duatlonu

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s