Rekord

Volim brojeve i razne statistike, a ni meteorologija mi nije mrska. U osnovnoj i srednjoj školi sam 5-6 godina bilježio vremenske prilike. Ne djeluje zanimljivo, ali meni je bilo.

Po službenim podacima meteorološkog zavoda najviša ikad izmjerena visina snijega na postaji Zagreb-Maksimir je 63cm. Barem je tako bilo do danas kad je u 19h izmjereno 68cm. A prognoze najavljuju nastavak sniježnih oborina sve do subote. Zanimljiva vremena za ljubitelje statistike. Premda, do subote ćemo vjerojatno svi biti kao Mujo u Kanadi.

rekord
rekord

Evo i par slika sa večerašnjeg trčanja

IMG_20130114_200544

IMG_20130114_200835

IMG_20130114_201128

IMG_20130114_201209

10 misli o “Rekord

 1. Sve je relativno. Naime, prije se mjerilo samo jednom dnevno, tipa u 7 ujutro, tako da se snijeg znao smanjiti za 20ak, 30ak cm. Ovaj snijeg da mjeriš ujutro bi bio sigurno manji nego je sada. Eto, valja malo biti i informiran prije bombastičnih naslova 😉

 2. Kao što si rekao, sve je relativno. U Maksimiru se službeno mjeri od 1949. tako da je mala šansa da je ovo ikakav rekord ako se uzme period kad to nije imao tko izmjeriti. Navodno je 1929 bilo oko 90 cm.

 3. evo i jutros je u maksimiru 67 cm 🙂 a ne slegne se snijeg toliko u tako kratkom vremenu, u dva-tri dana se moze spustiti 10ak cm (tako kaze covjek koji se bavi s tim) ako temperature ne porastu znacajno. a najava je da bi, uz ovo sto treba pasti u sljedecih par dana, mogli imati apsolutni rekord u zg!

 4. je, u Maksimiru je 67 cm, ali moraš gledati onu kolumnu u kojoj piše da ima 34cm novog snijega 🙂 Oni mjere dva puta dnevno i onda gledaju koliko je trenutno snijega i koliko je palo između dva mjerenja.

 5. tih 34 sigurno nije palo prošle noći. Mislio sam da je to možda razlika u odnosu na 7h prethodnog dana, ali ne poklapa se računica. Jedino ako je između 19h jučer i 7h jutros palo dodatna 3cm i otopilo se 4cm

 6. zasto nije moguce da je od 19h do 7h palo 34cm snijega. Jucer kad sam se vracao poslije 7 padao je ko lud, tako da… Najbolje bi bilo poslati mail, što ću ja upravo napraviti 🙂

 7. bio sam vani i u 8 jučer i u 5 danas, 34cm bi se primjetilo pogotovo na očišćenim dijelovima (a nije me budilo struganje lopata)

 8. Mailom su mi javili da je to koliko je palo između dva mjerenja. 34cm je bilo u Maksimiru na mjernoj postaji, 20 je bilo na aerodromu. Pitanje je koliko je palo tamo gdje ti zivis. Uostalom prvi se snijeg najviše slegne, sada će se svaki sve manje i manje.

 9. suhi se isto ne bi slegnuo znacajno vise, a ovaj je bio dosta vlazan (osjetilo se na lopati 🙂 )

  34 cm nije sigurno bilo palo, znam po izlasku iz garaze, palo je mozda 10ak cm bilo..

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s