X-duatlon, 3. kolo

U subotu je na red došlo još jedno kolo X-duatlona. Zbog neočekivano velikog interesa organizator je morao malo izmijeniti izgled tranzicije, a od ostalih novosti ovaj put smo imali organizirano pranje bicikla. Još kad bi se organiziralo i pranje odjeće…

Aktualni prvak države u sprint i super sprint duatlonu (Petković) je još jednom povukao jako od starta. Van sezonska pauza je ostavila traga pa se trenutno fokusira na prvih 400m utrke tako da sam se ubrzo našao u vodstvu. Pri penjanju na nasip sam vidio da imam 10-ak metara prednosti pred najbližim pratiteljima. Napravio sam ubrzanje po nasipu i očekivao da će tih 10m početi rasti. Nakon silaska s nasipa slijedi kratki dio po cesti gdje sam čuo najgori zvuk kojeg možeš čuti dok si u vodstvu utrke. Zvuk tuđih koraka. Rogić je bio na oko 5 sekundi iza. Na Facebooku je prije utrke napisao da ga lovi neka viroza, a pošto nisam htio da me zarazi ubrzao sam. Noge nisu bile oduševljene odlukom da ubrzam pa se u ostatku prvog trčanja vodila žustra diskusija mozga i nogu.

Transkript razgovora:

Nisam se htio okretati da Rogić ne bi dobio krila. Neka misli da mi je u stvari lagano i da kontroliram situaciju, te da me uopće ne zanima što se događa iza jer mogu ubrzati ako treba. Zbog toga sam morao čekati izlazak na plažu da bi mogao procijeniti prednost. Čini se da ubrzanje nije urodilo plodom jer je, ni 5s nakon što sam došao na šljunak, još jedan par tenisica počeo ostavljati zvuk u tom šljunku: “gri-pa, gri-pa…”.

526774_285472954907562_1132801948_n

Inače se ne radujem trčanju u blatu, ali nakon ovog šljunka jedva sam dočekao ponovni izlazak na blato. U tranziciju sam ušao kao vodeći. Dobio sam par riječi podrške od ljudi koji su se tamo našli, a dok sam trčao prema biciklu osluškivao sam koliko će proći dok ne doviknu tih par riječi i Rogiću. Nisam ništa čuo što je moglo značiti jednu od sljedeće 3 stvari:
1) ne vole ga
2) pukao je i znatno zaostao
3) uhvatio je priključak pa su one riječi podrške bile upućene i njemu i meni

Dok sam stavljao kacigu bacio sam oko kroz tranziciju i vidio da se dogodila najgora (3.) opcija. Srećom, Rogić je malo zaostao u tranziciji što mi je bilo dovoljno da mu pobjegnem na biciklu.

Ovaj put smo na nasipu imali vjetar u prsa, a pošto je to jedini dio staze izložen vjetru vremena su nešto sporija nego prošli put. Nakon par kilometara po nasipu sam pogledao iza i na vlastito oduševljenje nisam vidio nikoga u neposrednoj blizini.

530883_4531444776135_626913393_n

Pred kraj dijela po nasipu naišao sam na novu prepreku. Penzionera ko na bazenu u 6 ujutro. U stvari možda baš zato što bazeni subotom otvaraju tek u 13h. Moji inicijalni povici nisu urodili plodom pa sam se sjetio kako su vladajuće strukture došle do ušiju penzionera kad su im trebali glasovi na referendumu o ulasku u Euniju. Počeo sam vikati: “Ako se ne maknete, neće bit para za penzijuuuu!!!”. Znaju penzioneri da se i Milanović vozi na biciklu, a nije bilo dovoljno vremena da procjene je li to prema njima ide Milanović ili neki drugi balavac pa su se za svaki slučaj pomaknuli u stranu. Svi osim jednoga kojeg ili ne služe vid i sluh ili ima njemačku mirovinu (ali njega sam zaobišao, tako da nitko nije stradao).

Nakon nasipa dolazi tehnički malo zahtjevniji dio. Prošli put sam nastojao ne izgubiti previše vremena na tom dijelu pa to nadoknaditi na nezahtjevnim dijelovima. U međuvremenu sam napravio par treninga na MTB-u i znatno popravio vožnju na takvom terenu pa sam ovaj put jedva čekao da skrenemo na uske staze kroz šumu. Prije 2 tjedna bi se zgrčio svaki put kad bi zadnji kotač počeo proklizavati, a sad već počinjem štediti pakne. Ionako se nađe nešto što te uspori ako u zavoj uđeš prebrzo (grana, grm, stablo, vjeverica…).

399309_285475834907274_1675876331_n
ovaj put je bilo i blata, a možda ga je još ostalo na stazi

U drugu tranziciju sam ušao sa dovoljnom prednošću da se ne moram zgaziti na drugom trčanju. Iza mene se vodila repriza borbe za drugo mjesto iz prošlog kola. Protagonisti su bili isti (Bojan i Damir), a i ishod je bio isti (Bojan dobio Damira).

rezultati

biciklistička dionica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s