Lagvić liga, 2. kolo

Drugo kolo Lagvić lige 2005. godine je bila prva utrka na kojoj sam nastupio. Bio sam ugodno iznenađen rezultatom od 1:00:18h. Te godine sam odradio još jedno kolo koje sam otrčao u laganom tempu. Iduće sezone sam spustio rezultat na 46:01 min i završio utrku na drugom mjestu iza H. Kovača. Sa tim rezultatom sam također bio ugodno iznenađen. Od zadnjeg nastupa je prošlo skoro punih 6 godina pa je bilo krajnje vrijeme da se vratim na Sljeme.

Lagvić liga starta kod restorana Šestinski Lagvić a završava kod Sljemenskog tornja. Postoje dvije kategorije, cesta i staza (u narodu poznata pod nazivom “Mrcina”). Dužina cestovne utrke je 9,2 km sa prosječnim nagibom od 7,5 %, a trči se smjerom Zorana Milanovića. Put stazom je nešto kraći (5,5 km) ali i dosta strmiji (12,5%).

Ovaj put sam nastupio na cesti, ali čini se da druga opcija dobija na popularnosti pa se idući put možda priklonim trendu. Vrijeme je bilo idealno za brze rezultate, ali po treninzima mi se činilo da forma nije baš idealna za brze rezultate tako da nisam znao što očekivati. Ispalo je dosta dobro. Nakon 500-tinjak metara sam se odvojio i do kraja trčao sam. Zabavljao sam se prestižući zapuhane bicikliste i računajući koji bi rezultat mogao imati. Koliko se sjećam nekad su postojale kilometarske oznake pa sam se nadao da ću vidjeti koju i na osnovu toga procjeniti tempo. Ali čini se da ih je vrijeme progutalo. Vjerojatno bi bio puno brži da nije bilo tog računanja. Teško mi je zbrajati u sebi, pa onda dok nađem neki kamen ili kredu i sve raspišem po cesti ode vrijeme :-).

Štoperica je na zavoju kod skretanje za PD Risnjak pokazivala 28:00. Kad se tom cestom spuštam biciklom uvijek imam osjećaj da prava nizbrdica tek počinje kod tog zavoja. Zbog toga sam na trenutak pomislio da sam na tempu za ispod 40 minuta, ali ubrzo se ukazao toranj koji je bio puno dalje nego što sam mislio.

Štoperica se na kraju zaustavila na 43:17 min što je najbolji rezultat u zadnjih 5 godina koji me progurao na 5. mjesto vječne Lagvić liste. Kao i na svim prijašnjim nastupima na ovoj lizi, zadovoljan sam rezultatom. Vjerojatno ima prostora za napredak, ali ja bi bio zadovoljan da ove godine budem koliko toliko redovit na lizi pa taman mi ovo ostao najbolji rezultat. To bi značilo da ću odraditi zimu bez ozljeda što bi bio presedan.

rezultati

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s