Challenge Vichy

Protekli vikend sam nastupio na Challenge Vichy-u. To mi je trebala biti prva utrka na ironman distanci ove godine, ali zbog vala vrućine organizatori su u zadnji tren odlučili prepoloviti utrku. Za odluku sam saznao tek u nedjelju ujutro. Po meni je odluka opravdana jer su meteorolozi najavljivali 40-43C, što bi bilo pomalo opasno i za natjecatelje, ali i za volontere koji cijeli dan moraju biti na suncu. Navodno su 4 volontera kolabirala na dan prije utrke. Svi koji su bili prijavljeni za punu distancu mogu se iduće godine prijaviti u pola cijene ili mogu dobiti popust na Challenge utrke u ostatku sezone tako da nitko nije ostao zakinut.

Plivali smo bez neoprena što mi, kao lošijem plivaču, nije išlo na ruku. Startao sam dosta dobro, skoro bez ikakvog kontakta i našao se u velikoj grupi. Iz vode smo izašli sa nešto više od 4 minute zaostatka za vodećima. Malo više nego što sam se nadao, ali obzirom da se plivalo bez odjela, te da je vodeća četvorka nametnula tempo kojeg ni neki koji redovito isplivaju u prvoj grupi nisu mogli pratiti i nije bilo loše. U grupi je bio između ostalih Vabrousek koji je u Vitoriji isplivao par minuta ispred.

Prvi dio biciklističke staze je malo brdovitiji pa sam se tu pokušao riješiti Vabrouseka koji je dosta dobar trkač. Na usponu sam se malo odvojio, ali nisam imao snage još malo stisnuti na ravnom i ponovno sam se našao u grupi. Jedan Francuz je većim dijelom dikritao tempo. Ja i Vabrousek bi dali po koju smjenu, ali bi nas on odmah prestigao. Tempo mi je djelovao dosta dobar pa nisam imao ništa protiv da netko drugi vuče. Na pola staze sam imao osjećaj da sam dobio novi par nogu i od tada sam ja bio taj koji je diktirao tempo. Staza je u tom dijelu ravna, pa se nisam uspio riješiti grupe, ali ako ništa drugo grupa se malo po malo osipala. Prosječna brzina u drugom dijelu je bila oko 42,5 km/h što nije loše.

Iz druge tranzicije sam izašao na otprilike 10. mjestu. Trčao sam uz Vabrouseka, ali tempo mi nije djelovao pretjerano brz. Uskoro nas je prošao Scott DeFilippis, a obzirom na brzinu kojom se on kretao naš tempo mi je počeo djelovati još sporije. Prestigli smo par natjecatelja, a onda je nakon otprilike 8km Vabrousek ubacio u višu brzinu što ja nisam mogao pratiti. Disao je duplo teže od mene dok smo trčali zajedno, ali ovaj put mi noge nisu dopustile brži tempo. Do kraja se nije ništa posebno dogodilo. Jedva sam čekao ciljnu liniju i nisam imao volje gaziti se do daske. To sam požalio jer je natjecatelj na 7. mjestu bio 15 s ispred. Nisam ga mogao vidjeti jer smo se u drugom krugu pomješali sa natjecateljima koji su trčali svoj prvi krug. Platio sam 300 eura za ovu lekciju, valjda ću je sad naučiti.

Sve u svemu 8. mjesto i prva utrka nakon bolesti kojom mogu biti zadovoljan. Iako sam odradio samo 1 + 2/3 ironmana mislim da mi duža distanca bolje odgovara te da bi vjerojatno bio u top5 da nije došlo do skraćivanja utrke. S druge strane trebalo bi jako dugo da se oporavim od ironmana na 40C i vjerojatno se ne bi uspio kvalitetno pripremiti za neku utrku u ostatku sezone. Forma je u uzlaznoj putanji i nadam se da će nastaviti ići prema gore do Challenge utrke u Barceloni krajem rujna.

TBB-ovci su zauzeli prva 4 mjesta u muškoj i 2. mjesto u ženskoj konkurenciji

Još nešto što često zaboravim. Hvala sponzorima na podršci, te posebno hvala treneru koji je istrpio moju nestrpljivost i vratio me u formu.

rezultati

biciklistička staza: strava | garmin

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s