TriStar Kufstein

Protekli vikend sam se vratio utrkama na utrci iz TriStar serije u Kufsteinu. Već sam prolazio tim dijelom Austrije i znam da se od tamo pružaju jako lijepi pogledi prema glečerima, ali ovaj put sam planine mogao vidjeti jedino na karti. Kiša je zaklonila pogled, a padala je i na dan utrke uz poprilično nisku temperaturu zraka od 14C.

Na plivanju se ponovila stara priča. Startao sam relativno loše, pa sam se morao izvući na stranu da bi obišao “sprintere”. Do kraja sam prestigao dosta natjecatelja i osjećao sam se dosta dobro. Drugi put ću vjerojatno startati skroz sa strane jer ionako moram ići na stranu nakon poslovično lošeg starta.

U prvoj tranziciji sam izgubio par sekundi previše i pustio da mi grupa pobjegne. Nisam se opterećivao s tim jer sam očekivao da ću ih lako sustići. Uskoro sam shvatio da to neće biti baš kako sam zamislio. Došao sam blizu i na brdu sam bio možda 50m iza, ali tih 50m nikako nisam uspio nadoknaditi. U grupi sam prepoznao Kaisera s kojim sam vozio lani u Rothu i Fuchs-a. Nakon prve kraće nizbrdice i ravnog dijela počeli su povećavati prednost. Uskoro me sustigla manja grupa i dvojica iz te grupe su mi uspjela pobjeći na ravnom dijelu. Ne sjećam se kad mi se zadnji put tako nešto dogodilo. Jedno vrijeme sam vozio skupa sa Markusom koji me oblijepio kinezio-trakom kad sam bio u Bad Tolzu, a onda nas je na drugom brdu ulovio Schlagbauer s kojim sam se odvojio i vozio do kraja. Pred kraj smo sustigli jednog od onih koji me ostavio na ravnici.

Oblačenje čarapa na mokru nogu je teže nego što sam mislio pa sam imao još jednu sporu tranziciju. Ovaj put nisam htio trčati bez čarapa jer su mi noge bile pune pijeska i nisam htio riskirati pauzu od trčanja zbog žuljeva. Vodeći su bili daleko ispred pa sam se pokušao motivirati da pobjedim barem ovu dvojicu s kojima sam ušao u tranziciju. Brzo sam nadoknadio zaostatak i uspio se odvojiti. Tada sam pomislio da je ta bitka gotova i počeo tražiti drugi motiv, ali ova dvojica su se pokazala žilavijima nego što sam očekivao i na ulasku u 2. krug su mi se ponovno našli za vratom. Kraće vrijeme smo trčali skupa, a onda sam ubrzao i još jednom se odvojio. Ovaj put sam ispred sebe vidio natjecatelje za koje sam pretpostavio da su u 1. krugu, ali sam ih koristio kao zečeve. Ispostavilo se da je jedan od njih bio u istom krugu kao i ja. Sustigao sam ga 400m prije cilja, ali kad me vidio počeo je sprintati na što ja nisam imao odgovor i u cilj sam ušao kao 9.

Povratak nije bio spektakularan, ali ipak treba od nekud početi. Tek sam se prije tjedan dana počeo osjećati normalno na plivanju i biciklu, a do ove utrke nisam imao nijedan trkački trening na kojem sam se osjećao dobro. Na kraju se ispostavilo da sam najbolji bio na disciplini na kojoj sam to najmanje očekivao. Imao sam 3. vrijeme trčanja, samo 20s sporije od najbržeg vremena. Iako se osjećam dobro, posljedice bolesti su još prisutne. Željezo mi je značajno palo nakon izlaska iz bolnice, a jučerašnji nalaz sugerira da se još nije normaliziralo. Nadam se da će potpuni oporavak biti dovoljno brz da ove sezone uspijem napraviti i neku malo bolju utrku.

biciklistička staza

rezultati

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s