Kratki izvještaj

Početkom godine su ponovno počeli ozbiljniji treninzi. Najviše vremena sam proveo na bazenu. Već imam skoro 160km plivanja u ovoj godini i to sa dosta intenziteta. Volio bi kad bi mogao reći da se rezultati vide. Za sad je jedini vidljiv rezultat nagomilani umor. Za razliku od prošle godine, plivam jako malo sa lopaticama. Umjesto toga jednom tjedno radim malo duži set delfin tehnikom. Do prije mjesec dana nisam nikad plivao više od 50m delfin u komadu, a prošli tjedan sam napravio 2x500m.

Bicikl uglavnom vozim na trenažeru. Treninge na trenažeru bi mogao klasificirati po broju ručnika koji su mi za pojedini trening potrebni. Imao sam dva treninga tjedno sa tri ručnika, jedan sa dva i jedan sa jednim. Ocjedio me taj trenažer.

Trčanje je bilo poprilično ograničeno zbog boli u koljenu. Nakon što se bol povukla zaboljelo me drugo koljeno na istom mjestu. Nakon toga sam u potrazi za uzrokom ozljede provjerio visinu sica na svim biciklima i shvatio da mi je na MTB-u sic par centimetara prenizak. Do sad nisam obraćao pažnju na visinu sica na MTB-u jer ga koristim uglavnom kao prijevozno sredstvo, a ne za trening. Ali zna se nakupiti 130km tjedno tog transporta što ipak nije zanemarivo. Sad se stanje konačno normaliziralo.

Plan utrka još ne znam. Najviše ovisi o tome hoću li ili ne kupiti licencu za Ironman utrke.

Nedavno sam naišao na vijest da su ITU i WTC zakopali ratnu sjekiru i da će u budućnosti WTC (Ironman) organizirati ITU prvenstva u dugom triatlonu. S obzirom na razinu organizacije i značaj dosadašnjih ITU prvenstava u dugom triatlonu ovo je sigurno dobra vijest.

3 misli o “Kratki izvještaj

  1. Mislim da ćes do proljeća već dostići ukupan broj km iz nedavne 2011. i postat ćes nezaustavljiv poput legende Veljka Rogošića, ‘jadranskog delfina’! Ovi kratki izvještaji su mi zakon, uvijek nesto poučno naučim, samo sam se ovaj put zeznuo, jer sam ovo za ručnike pročitao prije nego ću danas sjesti na trenažer.. Koliko ti vremenski otprilike traje takav trening s tri ručnika? Hoćemo te vidjeti i na nekim kraćim utrkama? Mureck?

  2. Za broj ručnika je bitniji intenzitet nego trajanje. Ovaj sa jednim ručnikom je najduži, 2h. A ova dva sa 3 ručnika su 1.30h i 1.50h

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s