Obljetnica

U istom vikendu u kojem sam nastupio u Austriji održao se triatlon u Ptuju. Ta će mi utrka uvijek ostati u posebnom sjećanju jer sam prije 5 godina (14.5.2006.) tamo odradio svoj prvi triatlon.

Trenirao sam nešto više od pola godine, a još se nisam mogao nazvati triatloncem jer nisam završio nijednu triatlon utrku. Koliko se sjećam tada mi je to bilo jako bitno i jedva sam čekao da to skinem s dnevnog reda.

ekipa

Na utrku sam išao sa Dorijanom (trener) i ekipom s kojom sam tada trenirao (Ivo, Bruno, Lobel, Miriam).

Plivali smo u 50 metarskom, otvorenom bazenu. Sjećam se da je adrenalin prije starta podigao puls na preko 130. Isplivao sam za nešto manje od 14 minuta (ali vrijeme uključuje i 300-njak metara trčanja do tranzicije) što mi je tada izgledalo jako dobro.

Tranziciju nikad prije nisam vježbao pa sam se malo spetljao i izgubio nešto vremena.

Biciklistička staza je u to vrijeme bila drugačija od ove na kojoj se vozi zadnjih par godina. Vozili smo nekom uskom cestom koja je na dijelovima bila dosta opasna. Jedan dio sam vozio na smjene s natjecateljem koji je imao karbonske kotače. Mislim da sam tada prvi put vidio takve kotače. Vozili smo na smjene 37-38km/h što mi je tada bilo prejako pa sam nakon par minuta otpao i ostatak staze odvozio sam.

ulazak u T2

Druga tranzicija je bila dosta brža. Čak sam uspio izuti sprinterice za vrijeme vožnje.

Trčali smo nasipom uz Dravu. Nakon druge tranzicije počela je rositi kiša, pa je bilo ugodno za trčanje. Uspio sam malo popraviti plasman te sam utrku završio na 41. mjestu od 94 muška natjecatelja. Vrijeme trčanja je bilo 20.19, a ukupno vrijeme 1.12h. Bilo mi je krivo što nisam malo stisnuo i otrčao ispod 20 minuta, ako ništa drugo jer bi izbjegao pljusak koji me uhvatio u cilju :-).

Našao sam i rezultate: link.

Jedna misao o “Obljetnica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s