Triatlon Korčula

korčula okupana suncem

Proteklog vikenda se na Korčuli održala prva ovogodišnja utrka hrvatskog triatlon kupa.

Plivala su se 2 kruga u 17-18C toplom moru što je značilo da su neoprenska odjela bila dozvoljena. Nije mi se svidjelo kad sam čuo da se plivaju dva kruga jer to automatski znači da je prva bova blizu starta, a oni koji su čitali ovaj blog lani znaju zašto mi to ne odgovara. Ipak, ovaj put sam startao dosta dobro. Kad je nakon 100m počelo naguravanje odlučio sam pokazati svoj dobar odgoj te sam se vođen krilaticom “pametniji popušta” pozicionirao na začelje grupe. Ispred sebe sam prepoznao Šporara pa sam znao da sam u dobroj poziciji, te da nema potrebe da se guram naprijed. Bitno da sam u grupi. Pri kraju prvog kruga sam uočio dvije stvari. Prvo, da plivam iza krivog Mateja (Marinković, a ne Šporar). Te drugo i važnije, da je moj vodič otpao iz grupe. Do kraja plivanja sam pokušavao uhvatiti priključak, ali to mi nije pošlo za rukom (tj. za rukama i nogama) pa sam u tranziciju ušao sa 18s zaostatka.

Na biciklu se formirala grupa od 4 natjecatelja (Kovačić, Patrčević, Šporar i Papišta). Bio sam željan druženja sa spomenutom četvorkom, ali nisam ih uspio uloviti. Cijelih 20km sam proveo na tih 20-ak sekundi iza njih. Tek sam pri kraju uspio malo smanjiti zaostatak i ući u tranziciju 10-ak sekundi nakon grupe.

Na prvom kilometru trčanja sam se probio na 4. mjesto prestigavši Papištu, te sam na toj poziciji ostao do kraja. Prva trojica su mi ovaj put bili prebrzi.

Iduću utrku imam već ovaj vikend na austrijskom jezeru Rocksee. Nadam se da ću na toj utrci popraviti prošlogodišnji plasman 🙂

4 misli o “Triatlon Korčula

  1. Šteta što nisi uspio isplivati s ovom grupom jer vidim da si sam vozio isto kao njih četiri što znači da si na bajku jak kao Cancelara. 😉 A onda bi ti bilo puno lakše trčati jer bi uložio “4x” manje truda na bajku. Sretno u Austriji!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s