U društvu s jugozapadnjakom

Često vozim u ovom području, a danas sam prvi put odlučio napraviti neki malo veći krug. Nema velikih uspona, ali ima dosta hupsera, pa se nakupilo 1300 vertikalnih metara. Asfalt je na dijelovima dosta loš (na par mjesta ga i nema). Ali je zato promet jako rijedak što baca u sjenu nešto lošiju kvalitetu asfalta.

Društvo mi je pravio dosta jak jugozapadnjak. Vjetar u prsa uspori i vrijeme, tako da mi se 15km od Gline do skretanja za Lasinju činilo kao 115km.  Snagu vjetra ilustrira činjenica da sam u povratku na jednom dijelu išao 58 km/h po ravnom, a moglo je i brže da sam imao veći prijenos od 53×12 (ili da sam skužio kako ugraditi Cancelarin motor u bicikl sa zakrivljenom sic štangom).

3 misli o “U društvu s jugozapadnjakom

  1. Ma nije to ništa, to ja trčeći prođem za par sati. 🙂 Zezam se, svaka čast! Nego, kako si se orjentirao? Imaš GPS, već ti je poznata staza ili si išao “na slijepo”? Jer tamo ima milijun skretanja, cestica, a vidim da si i po makadamima vozio.

  2. Pelac,
    ma ovo je bila čista uživancija. Lijepo vrijeme, ceste bez prometa, šuma… Imam ja jedan drugi trening za koji ti treba psiha.

    Murinjo,
    Mapirao sam stazu u MapMyRide prije nego što sam krenuo (da vidim koliko je otprilike duga). Dosta je jednostavno, prije mosta na Kupi skreneš na cestu 36, pa nakon Pokupskog pređeš most i skreneš na cestu 31 kojom voziš do Gline, onda desno na D6 do skretanja za Lasinju i onda samo ravno. Na 3 mjesta je cesta raskopana u dužini od cca 10m, nije bio neki seoski makadam u igri.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s