Plan utrka

Odredio sam plan utrka za prvi dio sezone. Glavna utrka bi mi trebala biti Challenge Roth. Nakon Rotha bi trebao ponovno sjesti za stol i odrediti na koje ću utrke ići u drugom dijelu sezone. Prva polovica sezone bi trebala izgledati ovako:

3.4. ICAN Marbella*

7.5. Austrian 1/2 Iron Triathlon

5.6. Challenge Kraichgau

10.7. Challenge Roth

Za prvu utrku još nisam 100% siguran. Početak 4. mjeseca je malo nezgodan jer će mi forma uvelike ovisiti o vremenu u veljači i ožujku. Osim toga, ne znam kad ću dobiti TT bicikl i hoću li imati vremena za prilagodbu. Znači, ako dobijem bicikl na vrijeme i zima ne bude preduga početkom travnja putujem na jug Španjolske.

Na Austrian 1/2 Iron triatlonu sam nastupio i prošle godine. Biti će dobra prilika za provjeru koliko sam (i jesam li) napredovao u međuvremenu.

Challenge Kraichgau je dosta jaka half-Ironman utrka u Njemačkoj koja bi mi trebala biti posljednja provjera pred Roth.

Challenge Roth je poslije Havaja najpoznatija utrka na Ironman distanci. Na ovoj stazi je Luc van Lierde postavio najbrže muško vrijeme na Ironman distanci od 7.50h, a lani je Chrissie Welinghton postavila i najbrže žensko vrijeme od 8.19h. Broj natjecatelja je ograničen na 2,400 (+550 štafeta), a utrku uz stazu prati preko 150,000 gledatelja.

10 misli o “Plan utrka

 1. Po slikama vidin da se na Austria 1/2 IM pliva u wet suit. Ima li koja utrka (half) u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj ili Hrvatskoj, a da se pliva bez odijela?
  Hvala.

 2. U Austriji ćeš teško naći tako nešto. Ne znam hoće li u Hrvatskoj biti ijedan half ove godine, u Sloveniji je samo jedan (na Bledu) i tamo će se vrlo vjerojatno plivati u neoprenu, za Mađarsku ne znam.
  Možda u Italiji nađeš neki half bez odijela.

 3. Da li to znači da se ne smije plivati u kupaćim gaćama ako je temperatura ispod 22 stupnja? Ili samo vrijedi da se ne smije plivati u neoprenu ako je preko 22?

 4. Ne smije se plivati u neoprenu ako je temperatura iznad određene granice (a granice određuju organizatori, ITU za elite ima, ja mislim, 20C za olimpijski i 22-23 za dugi, a za age group je granica još malo pomaknuta prema gore). Ali postoji i donja granica ispod koje su neopreni obvezni.

 5. Po ITU za dugi triatlon je obavezan neopren kad je ispod 16 stupnjeva voda.
  Isto vrijedi i za IM i half u Austriji.

  Iznad 19 nije problem plivati half bez neoprena, ali ako je dozvoljen, skoro svi ga imaju.
  Sjećam se na IM Austrija 2004 vidio sam samo jednog natjecatelja bez odijela. 🙂

  U Mađarskoj prije 2 godine bilo je 22 i dosta nas je bilo bez odijela. Znalo je biti i tako toplo da je bio zabranjen neopren.

  Inače, po novim WTC pravilima (ironman) gornja granica je 24.5 za “ozbiljne” i 28.8 za rekreativce.
  http://triathlon.competitor.com/2010/04/news/ironman-announces-changes-in-swimwearwetsuit-rule-for-2011-season_8244

 6. svim hrvatskim triatloncima i triatlonkama ( a vidim da ih ove godine ima dosta iz “lijepe naše”) mogu toplo preporučiti Roth… to je ujedno bio i prvi naš IM (92 je još nosio naziv Europe IM)… sigurno se neće razočarati…u tom dijelu Njemačke svi žive za tu utrku…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s