2011. – godina mogućnosti

Vidim da je među blogersko-sportskom populacijom ovo postalo popularno, pa da se priključim trendu. Ovako je u kilometrima i satima izgledala moja 2010. godina:

Plivanje: 1130km, 320h (milijun metara)

Bicikl: 9177km, 373h (293h na cesti, ostalo na trenažeru + 2-3000km na MTB-u, ali to se ne računa)

Trčanje: 2766 km, 218h

Ukupno: 13073km, 911h

Nova godina donosi i neke promjene koje će se, nadam se pozitivno, odraziti na buduće rezultate. Postao sam dio razvojnog dijela TBB tima. To u prijevodu znači da će me trenirati jedan od najboljih triatlon trenera u svijetu, Brett Sutton koji se može pohvaliti sa 29 svjetskih prvaka (što u plivanju što u triatlonu). Trenirao je između ostalih Greg Bennetta, Loretu Harrop, Andrew Johns-a, Emmu Snowsill, Chrissie Wellington a sad trenira između ostalih Jodie Swallow, Nicolu Spirig, Reto Hug-a, Jamesa Cunnamu, Caroline Steffen… Za mene će kao asistent biti zadužen Joseph Spindler. Osim toga, dobit ću mogućnost treniranja u TBB trening kampovima, ali ne vjerujem da ću previše vremena provesti u kampu zbog drugih obveza. A kad sam spomenuo druge obveze, njih će od ove godine biti nešto manje jer sam prešao na rad u nepunom radnom vremenu. Radno vrijeme mi neće biti bitno manje, ali svaki sat je dragocjen.

TBB je skraćenica od The Bike Boutique što je lanac biciklističkih trgovina. Promiču bicikliranje u gradovima, pa su trgovine malo drugačije dizajnirane. Smještene su u centru grada, te za članove imaju tuševe, svlačionice i mogućnost ostavljanja bicikla dok mu je vlasnik na poslu ili u kupovini (starohrvastka riječ za shopping).

Bike Boutique je naslovni sponzor već spomenutog tima TBB. TBB je osnovan 2006. godine i zamišljen je na način da pruži onima koji se probijaju u profesionalne triatlonske vode mogućnost za ostvarivanje ciljeva. Prva ekipa će ove godine imati 12 članova, a još će velik broj ljudi biti uključen kroz razvojni program, te kroz socijalne programe u Brazilu i na Filipinima.

3 misli o “2011. – godina mogućnosti

 1. Jesi dobio plan treninga? Jel ima 100*100 s kratkom pauzom? :-))
  Zezam se, dobro je imati trenera da korigira ako se nešto “zabrije”.
  Pazi, i dalje vrijedi da se ne smije naglo povećati prema prethodnoj godini.
  Ja bi dodao “samo” 5 Mm bicikla, 100+ vožnje, a za to ima vremena jer je EP (O3) tek krajem 8.

 2. Trebao bi dobiti plan ovih dana. 100×100 nije trening kojeg rade redovito, to je samo za posebne prilike :-).
  Sumnjam da će mi volumen biti pretjerano veći. Nema ni prostora (tj. raspoloživog vremena) za neki veliki pomak, ali čini mi se da njima volumen nije toliko bitan. Mislim da im je cilj što veći volumen kvalitete, a ne ukupan volumen.
  Nemam još definiran plan utrka, ali mislim da će mi forma trebati prije kraja 8. mjeseca.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s